Mobile menu
Hajdukovim juniorima posebno priznanje Hrvatskog olimpijskog odbora

Hajdukovim juniorima posebno priznanje Hrvatskog olimpijskog odbora

 
11/9/2023 - 16:17 sati
Klub
Foto: HOO

U okviru 32. obljetnice utemeljenja, Hrvatski olimpijski odbor danas je priredio 17. dodjelu Nagrade "Dražen Petrović", koja je namijenjena mladim sportašicama i sportašima do 20 godina te najvećim sportskim nadama (do 16 godina). 

Svečanost je održana u Zagrebu, a posebno smo ponosni što je ove godine, posebno priznanje u kategoriji "najuspješnije muške ekipe mlađih dobnih kategorija", pripalo našoj juniorskoj momčadi koja je dobila posebnu pisanu povelju zbog uspjeha ostvarenog u prošlosezonskoj Ligi prvaka mladih. 

Hajdukovi juniori došli su do finala natjecanja te na koncu osvojili drugo mjesto u Europi, a ovaj izniman uspjeh prepoznao je i Hrvatski olimpijski odbor koji je po prvi put u 17 godina odlučio priznanjem nagraditi jedan sportski klub. Do sada su Nagradu dobivale isključivo mlađe dobne skupine hrvatskih reprezentacija, ali jasno je da najveći uspjeh u povijesti hrvatskog klupskog nogometa nije mogao proći bez odjeka i priznanja šire javnosti pa tako i HOO-a. 

Priznanje su u ime Hajduka primili predsjednik Lukša Jakobušić i voditelj Akademije HNK Hajduk "Luka Kaliterna" Boro Primorac. Nagrada se sastoji od pisane povelje i srebrnjaka te će biti posebno istaknuta u trofejnom salonu Hajdukove Akademije. 

- Prvi put da primamo ovakvu nagradu, fantastično za sve djelatnike, trenere, igrače Akademije. Ovo je nagrada za sve njih i veliko priznanje za trud koji ulažu da Hajdukova Akademija svakim danom bude bolja - istaknuo je ovom prilikom Boro Primorac. 


11/9/2023 - 16:17 sati
Klub
Foto: HOO