Mobile menu
Hajdukovi juniori u sjajnoj predstavi zabili šest golova Lokomotivi

Hajdukovi juniori u sjajnoj predstavi zabili šest golova Lokomotivi

 
12/5/2018 - 18:02 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/Hajduk.hr
Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0
Juniori: Hajduk - Lokomotiva 6:0

Juniori: HAJDUK - LOKOMOTIVA 6:0
Utakmica 21. kola Prve HNL
Pomoćno igralište stadiona Poljud
Gledatelja: 150
Sudac: Goran Gabrilo (Split)

Strijelci: 1:0 Kreković (7), 2:0 Blagaić (9), 3:0 Blagaić (24), 4:0 Krajina (86), 5:0 Rončević (88), 6:0 Krajina (90)

Hajduk: Ninčević (od 36. Baždaraić), Budalić (od 57.Čeko), Barišić, Radić, Ševelj, Palaversa, Kosić (od 33. Rakić), Giljanović, Blagaić, Bajić (od 60. Krajina), Kreković (od 70. Rončević).

Hajdukovi juniori slavili su s uvjerljivih 6:0 protiv Lokomotive u prvenstvenom susretu koji je u subotu popodne odigran na pomoćnom terenu stadiona Poljud. Bila je to jedna od najboljih predstava momčadi Marija Despotovića. Bijeli su od prve do zadnje minute izgledali dominantno, sve linije izgledale su sjajno tijekom cijelog susreta i gosti praktički nisu imali nikakve šanse protiv ovakvog Hajduka. 

Pogodak Leona Krekovića u drugoj minuti dao je naznaku kakvu ćemo utakmicu danas gledati. Već na startu su Bijeli iznenadili goste iz Zagreba, odličnu kombinaciju na 18 metara odigrali su Ante Palaversa i Jurica Bajić koji je zatim kroz sredinu pronašao Krekovića, a napadač Bijelih s nekih desetak metara pogađa mrežu Lokomotive. 

Prošlo je samo devet minuta susreta, a Hajduk je već imao 2:0. Za povećanje vodstva pobrinuo se Jakov Blagaić koji je postigao prekrasan pogodak s dvadeset metara. Pogodio je gornji desni kut, vratar Filip Vasilj se ispružio koliko god je bilo moguće, ali protiv ovako odmjerenog udarca nije ništa mogao. 

Mogao je Blagaić postići drugi pogodak u 22. minuti, ali želio je biti nesebičan i propala je velika šansa. On i Bajić su u dva dodavanja izbacili cijelu obranu gostiju, izašao je veznjak Bijelih sam na vratara, ali umjesto udarca odlučio se za povratnu loptu Bajiću, što su presjekli stoperi Lokomotive. Ipak, sve mu se vratilo dvije minute kasnije. Ovaj put je Bajić uposlio njega na 14 metara, a Blagaić neobranjivo gađa iskosa u suprotni kut za 3:0. 

Do kraja poluvremena Bijeli su suvereno kontrolirali događanja na terenu, a jedine poteškoće bile su dvije ozljede zbog koji su igru morali napustiti Filip Kosić i vratar Ivan Ninčević. 

Hajduk je i u drugom dijelu nastavio u istom ritmu, redale su se šanse pred vratima gostiju. Najviše problema gostima je stvarao neuhvatljivi Kreković koji je 55. minuti pripremio šansu za Bajića čiji je udarac otišao preko vrata, a nešto kasnije i za Blagaića koji također nije pogodio okvir gola. 

Utakmica se zatim malo primirila, a dvije dobre šanse imala je Lokomotiva, međutim nesavladiv je bio vratar Vice Baždarić. Najprije je u 70. minuti odlično obranio udarac Nikole Šiška u situaciji jedan na jedan, a zatim je u 83. istom igraču skinuo vrlo dobar udarac glavom s 12 metara. 

I kada se činilo da se rezultat više neće mijenjati dogodila su se čak tri pogotka Bijelih u posljednjim minutama. Najprije je u 86. Vicko Ševelj odlično prošao kroz sredinu terena, a zatim idealno poslužio Ivana Krajinu koji pogađa s 12 metara u desni kut za 4:0. 

Samo dvije minute kasnije zabio je Hrvoje Rončević za 5:0. Sve su mu pripremili Palaversa i Blagaić koji su s nekoliko dodavanja izbacili obranu gostiju, a zatim je lopta došla do Rončevića koji pogađa iz blizine. 

Na samom kraju Stipe Radić je poslao dugu loptu iz obrane, Krajina je ostao sam, prebacio je istrčalog Vasilja i lijepim pogotkom zapečatio ovu fantastičnu predstavu. 

12/5/2018 - 18:02 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/Hajduk.hr