Mobile menu
Hajdukovci uče o sportskom menadžmentu

Hajdukovci uče o sportskom menadžmentu

 
15/7/2009 - 12:33 sati
Klub

U kino-dvorani na Poljudu večeras je hajdukovcima predstavljena Visoka škola za sportski menadžment Aspira. Predsjednik Upravnog vijeća Aspire Alen Jerkunica održao je prezenaciju, a vodstvo, nogometaše i struku Hajduka pozdravio dekan dr. sc. Željko Mrklić.

Cilj ovog studija je unaprijediti rad sportskih organizacija na način da njima upravljaju obrazovani i stručni ljudi koji će znati osigurati sredstva i uvjete za rad sportaša, bez obzira da li se radi o vrhunskim sportašima ili amaterima. Razredbeni ispit je u petak 17. srpnja u 10 sati, a u predroku su se već upisali mnogi poznati hrvatski sadašnji i bivši sportaši poput Igora Štimca, Arijana Komazeca, Hrvoja Vejića, Pave Markovića, Sofije Novoselić i drugih.

Poznato je da se u našem podneblju rađaju vrhunski sportaši koji vrlo brzo odlaze u druge sredine jer tamo imaju bolje uvjete za rad i postizanje vrhunskih rezultata. Da se to i dalje ne bi događalo moramo im stvoriti što bolje uvjete kako materijalne tako i sve druge. Upravo im to mogu omogućiti menadžeri koji će biti školovani za upravljačke funkcije u sportskim društvima. Visoka škola obrazovat će nove generacije suvremenih sportskih menadžera čiji su osnovni atributi izvrsnost, kreativnost, etičnost te odgovornost prema pojednicu i zajednici.

Zbog značajnog udjela ekonomskih obrazovnih sadržaja, završeni studenti moći će uspješno obavljati i sve druge poslove za koje su potrebna poslovna znanja, menadžerske kompetencije i vještine. Priznati hrvatski i inozemni stručnjaci iz područja sporta i menadžmenta sudjeluju kao gosti predavači, kako u teorijskom tako i u praktičnom dijelu nastave.

15/7/2009 - 12:33 sati
Klub