Mobile menu
Hajdukova ekspedicija sletjela u rumunjsku prijestolnicu

Hajdukova ekspedicija sletjela u rumunjsku prijestolnicu

 
15/8/2018 - 00:07 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "FCSB - Hajduk 2:1 (Bukurešt, 16/8/2018)"
Dolazak u BukureštDolazak u BukureštDolazak u BukureštDolazak u Bukurešt
Dolazak u Bukurešt

Točno 90 minuta trajao je let Hajdukove ekspedicije iz Splita prema Bukureštu gdje će Bijeli u četvrtak u 20:30 sati odigrati uzvratni ogled protiv momčadi FCSB. Hajdukovce je u rumunjskom glavnom gradu dočekalo lijepo vrijeme uz ugodnu temperaturu od 24 stupnja Celzijevih. Relativno slično vrijeme očekuje se i sutra u vrijeme utakmice. 

Podsjetimo, poljudski ogled odigran pred 25.764 gledatelja završio je rezultatom 0:0. Hajdukovci su dominirali gotovo cijelim susretom, a samo je pogodak nedostajao da okrune dobru igru. Prepoznala je to i publika na stadionu koja ih je na koncu ispratila velikim pljeskom.

Hajdukov trener na put je poveo 20 igrača koji će u srijedu u večernjem terminu odraditi i službeni trening uoči uzvratnog ogleda 3. kola kvalifikacija Europske lige. Prije samog treninga zakazana je i konferencija za medije na stadionu Arena Nationala na kojem će se susret odigrati, dok će FCSB svoje druženje s medijima i službeni trening odraditi u kampu Baza sportiva.

Odabrao je Hajduk istu bazu kao i 2010. godine kada su hajdukovci gostovali kod Dinama Bukurešt i Uniree Urziceni, dva rumunjska kluba koja su Bijeli izbacili u pohodu na skupine Europske lige. Hajduk je protiv Dinama nadoknadio zaostatak od 3:1 iz prve utakmice i pred prepunim Poljudom slavio 3:0, dok je Unirea u Splitu svladana rezultatom 4:1, a u uzvratu su Bijeli sačuvali prednost iz prvog dvoboja (1:1) i plasirali se u grupnu fazu natjecanja. 

Posljednji rumunjski predstavnik s kojim su se hajdukovci susreli bio je CSMS Iasi, prije dvije godine. Nakon 2:2 u Iasiju (strijelci za Hajduk bili su sadašnji prvotimac Ahmed Said Said i Franck Ohandza), u uzvratnoj utakmici golovima Frana Tudora i Ohandze Bijeli su se plasirali u sljedeće pretkolo. Vjerujemo da će se pozitivan niz nastaviti i u četvrtak te da će igrači Željka Kopića izboriti prolaz u Play-off Europske lige.

15/8/2018 - 00:07 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr