Mobile menu
Hajdukova Akademija glavna tema novog broja lista Njemačkog nogometnog saveza

Hajdukova Akademija glavna tema novog broja lista Njemačkog nogometnog saveza

 
1/3/2020 - 09:45 sati
Akademija
Foto: DFB
Predstavnici Njemačkog nogometnog saveza boravili na PoljuduPredstavnici Njemačkog nogometnog saveza boravili na PoljuduPredstavnici Njemačkog nogometnog saveza boravili na PoljuduPredstavnici Njemačkog nogometnog saveza boravili na PoljuduPredstavnici Njemačkog nogometnog saveza boravili na PoljuduPredstavnici Njemačkog nogometnog saveza boravili na Poljudu
Predstavnici Njemačkog nogometnog saveza boravili na Poljudu

Prošli tjedan na Poljudu su boravlli predstavnici Njemačkog nogometnog saveza. Zaposlenici "DFB-training" odjela su proveli tjedan dana prateći treninge i analizirajući detalje s trenerima Akademije HNK Hajduk ''Luka Kaliterna'' o čemu će posvetiti veliku pozornost u broju svog novog lista. "DFB training" je odjel unutar sistema Njemačkog Nogometnog Saveza koji se bavi inovacijama te analizira razvojne procese najuspješnijih akademija u Europi. Nakon što su u prošlom broju svog časopisa obradili procese rada u Arsenalovoj akademiji, na red je došao i Hajduk koji je tijekom svoje bogate povijesti proizveo brojne velike igrače koji su kasnije igrali u velikim europskim klubovima.

- Prošle godine na konferenciji DFB-a sam pozvan kao jedan od par internacionalnih gost predavača. Moja tema "Analiza identifikacije i razvoja u Hrvatskoj i Brazilu" je bila aktualna zbog uspjeha nogometne reprezentacije, ali i konstantnog priljeva talentiranih igrača iz Hrvatske prema zapadnoj Europi. Predstavnici DFB-a su još tada  pokazali interes za znanjem o razvojnim procesima u Hrvatskoj i specifično o Hajdukovoj Akademiji koja je podigla nivo rada u posljednjih 5-6 godina te je kao takva prepoznatljiva na europskoj nogometnoj sceni. - rekao je zamjenik voditelja Akademije Andro Fistonić te dodao.

- Igrom slučaja par mjeseci kasnije sam počeo s radom u Hajduku, a ljudi iz DFB-a su osvježili kontakt s željom da posjete Akademiju i razgovaraju s trenerima u Klubu i način na koji sve to zapravo funkcionira ovdje u Splitu i Dalmaciji. Ono što ih je naravno dosta zanimalo je uvid u iskustvo rada Bore Primorca u Arsenalu te kako novi voditelj Akademije želi dodatno oplemeniti procese rada i stvoriti novu vrijednost u budućnosti. 


1/3/2020 - 09:45 sati
Akademija
Foto: DFB