Mobile menu
Hajdukov kondicijski trener Šime Veršić dobitnik nagrade Slobodne Dalmacije za znanost

Hajdukov kondicijski trener Šime Veršić dobitnik nagrade Slobodne Dalmacije za znanost

 
10/6/2023 - 08:00 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Kondicijski trener prve momčadi Hajduka Šime Veršić dobitnik je godišnje nagrade za znanost ''Kruno Prijatelj'' koju je žiri Slobodne Dalmacije odabrao u sklopu svog jubilarnog 80. rođendana. Veliko je ovo priznanje za 35-godišnjeg stručnjaka koji je u stožeru Bijelih još od ljeta 2018. godine zadužen za rehabilitaciju i uspješan oporavak ozlijeđenih igrača u trenažni proces. 

- Iznimna mi je čast primiti nagradu Slobone Dalmacije za znanost, pogotovo ako se uzmu u obzir brojni vrhunski znanstvenici koji rade i djeluju na našem Sveučilištu. Ova nagrada je zapravo priznanje za cijeli jedan tim Kineziološkog fakulteta predvođen profesorom Sekulićem koji je iznimno znanstveno produktivan posljednjih godina. Hvala mojim kolegama na fakultetu i Hajduku na pomoći i suradnji te mojoj obitelji na razumijevanju i podršci.  - rekao nam je Šime Veršić nakon proglašenja ovog priznanja. 

Tijekom 2022. godine objavio je 17 radova u publikacijama u Wos i Scopus bazama poput Biology of Sport, Science and Medicine in Football, Biology, Healthcare i drugim prestižnim časopisima u području sportske znanosti. Najviše se bavio kondicijskim zahtjevima i izvedbom u vrhunskom sportu, te incidencijom i faktorima rizika od ozljeda.

Među najrecentnijim radovima na tu temu ističe se “Change of Direction Speed and Reactive Agility in Prediction of Injury in Football; Prospective Analysis over One Half-Season”, objavljen u časopisu Healthcare, u kojem je ustanovljena povezanost reaktivne agilnosti i mišićnih ozljeda kod seniorskih nogometaša.


Recenzent je u brojnim svjetskim znanstvenim časopisima, pozvani predavač na više konferencija te član organizacijskog odbora Međunarodne konferencije znanosti i medicine u vodenim sportovima. Dobitnik je Nagrade za znanost Sveučilišta u Splitu u kategoriji mladih znanstvenika za 2019. godinu te u kategoriji društvenih znanosti za 2021. godinu.

Na Kineziološkom fakultetu u Splitu predaje na kolegijima Teorija i metodika sportova na vodi, Osnovne kineziološke transformacije, Research methods in sport science i Conditioning in team sport games. Također, obavlja i funkciju predsjednika Splitskog sveučilišnog sportskog saveza.

Šimi još jednom čestitamo na priznanju i nagradi sa željom da nastavi na svom putu izvrsnosti u sportu i znanosti.

10/6/2023 - 08:00 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr