Mobile menu
Hajduk u srijedu igra protiv Gorice u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

Hajduk u srijedu igra protiv Gorice u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

 
27/2/2022 - 14:43 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Hajduk - Gorica 2:1 (Split, 2/3/2022)"

Nogometaši Hajduka u srijedu s početkom u 17.30 sati na Poljudu protiv Gorice igraju utakmicu polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Do ove faze natjecanja Bijeli su stigli pobijedivši prethodno Primorac Biograd na Moru (2:1), zatim Belišće (5:1) te u četvrtfinalnoj utakmici Lokomotivu (6:3). Sve utakmice Hajduk je odigrao u gostima. 

Gorica je na putu do polufinala na gostujućem terenu svladala Nehaj (7:3), a zatim je na domaćem terenu bila bolja od Mladosti iz Ždralova (2:0) te od Istre 1961 rezultatom 3:2. 

Obje momčadi doživjele su poraze u posljednjem prvenstvenom kolu. Hajduk je nakon četiri uzastopne pobjede na otvaranju proljetnog dijela sezone u subotu poražen od Rijeke rezultatom 3:1 u Jadranskom derbiju na Poljudu. Gorica je poražena u svih pet utakmica drugog dijela sezone, a u posljednjem kolu izgubili su na gostovanju kod Lokomotive u Kranjčevićevoj. 

Tri prvenstvene utakmice odigrali su Hajduk i Gorica u aktualnoj sezoni. Bijeli su u gostima slavili oba puta, rezultatima 3:1 i 4:0, a jedini poljudski ogleda završio je podjelom bodova, odnosno rezultatom 0:0. 

Dodajmo na kraju da je ovo prvi put nakon 16. ožujka 2016. godine da će Hajduk utakmicu Hrvatskog nogometnog kupa igrati na svom stadionu. 

Glavni sudac utakmice je Zdenko Lovrić iz Đakova, pomagat će mu Dino Knez iz Osijeka i Ivan Janić iz Iloka, a četvrti sudac je Dario Kulušić iz Šibenika. VAR sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, a asistent VAR suca je Goran Perica iz Šibenika. 

27/2/2022 - 14:43 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr