Mobile menu
Hajduk u nedjelju igra protiv Rijeke na Rujevici

Hajduk u nedjelju igra protiv Rijeke na Rujevici

 
13/4/2023 - 16:33 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Rijeka - Hajduk 2:0 (Rijeka, 16/4/2023)"

Nakon što su se u srijedu pobjedom u Koprivnici plasirali u finale Kupa, nogometaše Hajduka već u nedjelju čeka prvenstveni ogled s Rijekom u gostima. Jadranski derbi igra se u okviru 29. kola SuperSport HNL, a susret na Rujevici počinje u 18 sati. 

Hajduk ovu utakmicu dočekuje na drugoj poziciji prvenstvene tablice s osvojena 54 boda, devet  manje od Dinama te 16 više od trećeplasiranog Osijeka i četvrtoplasirane Rijeke. 

Kao što smo već naveli, momčad Ivana Leke posljednju utakmicu odigrala je u srijedu u Koprivnici gdje su Bijeli pobjedom 1:0 protiv Slaven Belupa ostvarili plasman u finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa koje se igra upravo na Rujevici 24. svibnja. Prethodno je Hajduk prošlog petka u prvenstvenoj utakmici odigrao 2:2 s Istrom 1961 na Poljudu. 

Rijeka je u posljednjem susret na domaćem terenu slavila protiv Šibenika rezultatom 1:0. 

Trener Ivan Leko u odnosu na posljednju prvenstvenu utakmicu sigurno neće moći računati na Marka Livaju i Filipa Krovinovića koji su protiv Istre 1961 dobili treće žute kartone. 

U tri dosadašnja Jadranska derbija u aktualnoj sezoni Hajduk je dva puta slavio, a jednom je poražen. Bijeli su u rujnu prošle godine slavili na Poljudu s 2:0 te u listopadu na Rujevici s 1:0. Rijeka je u veljači ove godine na Poljudu pobijedila rezultatom 2:1. 

Glavni sudac utakmice je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline, pomagat će mu Ivan Mihalj iz Velike Gorice i Anto Marić iz Zagreba, a četvrti sudac je Toni Dadić iz Zagreba. VAR sudac je Fran Jović, a asistent VAR suca Luka Pušić, obojica iz Zagreba. 

13/4/2023 - 16:33 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr