Mobile menu
Hajduk u nedjelju igra protiv Rijeke na Rujevici

Hajduk u nedjelju igra protiv Rijeke na Rujevici

 
29/9/2022 - 16:32 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Rijeka - Hajduk 0:1 (Rijeka, 2/10/2022)"

Nogometaši Hajduka u nedjelju s početkom u 15 sati igraju protiv Rijeke na Rujevici u okviru 11. kola SuperSport HNL. 

Za vrijeme reprezentativne pauze Bijeli su odradili četverodnevne pripreme u Baškoj Vodi te su odigrali dvije prijateljske utakmice. U povodu 100 godina NK Urania u nedjelju je odigran susret u Baškoj Vodi, a završio je 4:1 pobjedom Hajduka. Dva dana kasnije u Opuzenu je odigrana utakmica u povodu 90. rođendana NK Neretvanac, a završila je 2:1 pobjedom Bijelih. 

Tijekom pauze trener Mislav Karoglan nije imao na raspolaganju polovicu prve momčadi. Osam prvotimaca sudjelovalo je u reprezentativnim akcijama svojih nacionalnih selekcija, a još nekoliko igrača nalazi se u procesu rehabilitacije od ozljeda. Osim ozlijeđenih, Hajdukov trener na Rujevici neće moći računati i na Emira Sahitija koji ima tri žuta kartona. 

Uoči ove utakmice Hajduk se nalazi na drugom mjestu prvenstvene tablice sa 17 osvojenih bodova u 9 odigranih utakmica. U posljednjem susretu prije prvenstvene stanke Bijeli su odigrali 2:2 s Istrom 1961 na Poljudu. 

Rijeka se trenutno nalazi pretposljednjem mjestu prvenstvene tablice s osvojenih 6 bodova iz 10 odigranih susreta. U posljednjoj prvenstvenoj utakmici momčad trenera Cosmija odigrala je bez golova sa Šibenikom na Rujevici. 

Hajduk i Rijeka prvi put su odmjerili snage prije nešto manje od mjesec dana na Poljudu budući da je na zahtjev Rijeke prvotno odgođena utakmica 2. kola SuperSport HNL koja se trebala odigrati još 24. srpnja. U tom zaostalom susretu Hajduk je pred svojim navijačima slavio s 2:0, a pogotke su postigli Stipe Biuk i Nikola Kalinić

Glavni sudac utakmice je Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline, pomagat će mu Marjan Tomas iz Vladislavaca i Jerko Crnčić iz Vrboveca, a četvrti sudac je Ante Čulina iz Zagreba. VAR sudac je Ante Čuljak iz Zagreba, a asistent VAR suca Goran Pataki iz Đakova. 

29/9/2022 - 16:32 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr