Mobile menu
Hajduk u nedjelju igra protiv Dinama na Poljudu

Hajduk u nedjelju igra protiv Dinama na Poljudu

 
25/9/2023 - 13:37 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Hajduk - Dinamo (Z) 1:0 (Split, 1/10/2023)"

Nogometaši Hajduka u nedjelju s početkom u 18 sati igraju protiv Dinama utakmicu 10. kola SuperSport HNL. 

Uoči najvećeg derbija hrvatskog nogometa Bijeli se nalaze na prvom mjestu prvenstvene tablice s osvojenih 18 bodova iz osam odigranih susreta. Dinamo zauzima treću poziciju s osvojenih 16 bodova, ali i utakmicom manje od Hajduka. 

U posljednjem kolu obje momčadi upisale su pobjede. Hajduk je na Poljudu s 1:0 slavio protiv Lokomotive pogotkom Emira Sahitija.  Dinamo je na gostovanju u Kranjčevićevoj s 5:1 svladao Rudeš. 

Aktualna sezona otvorena je upravo dvostrukim srazom Dinama i Hajduka na Maksimiru. Najprije utakmicom Superkupa u kojoj je domaćin slavio s 1:0 pogotkom Martina Baturine. Tjedan dana kasnije Hajduk uzvratio na početku prvenstva i preokretom slavio s 2:1 na Maksimiru. Domaću momčad je u vodstvo tada  doveo Bruno Petković, a pobjedu Bijelima donijeli su Marko Livaja i Rokas Pukštas

U odnosu na prošlo kolo, trener Bijelih Ivan Leko, u derbiju opet može računati na Zvonimira Šarliju koji je utakmicu s Lokomotivom propustio zbog tri žuta kartona. 

Glavni sudac utakmice je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline, pomagat će mu Ivan Mihalj iz Velike Gorice i Vedran Đurak iz Sv. Ivana Zeline, a četvrti sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova. VAR sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara, a asistent VAR sua Goran Pataki iz Đakova. 

25/9/2023 - 13:37 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr