Mobile menu
Hajduk u nedjelju igra protiv Dinama na Maksimiru

Hajduk u nedjelju igra protiv Dinama na Maksimiru

 
11/12/2023 - 11:03 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Dinamo (Z) - Hajduk 0:0 (Zagreb, 17/12/2023)"

U posljednjoj utakmici jesenskog dijela sezone nogometaši Hajduka u nedjelju s početkom od 17.15 sati igraju protiv Dinama u Maksimiru.

Bijeli treći prvenstveni derbi u aktualnoj sezoni dočekuju s prvog mjesta na tablici s osvojenih 40 bodova u 18 odigranih kola, odnosno sedam više od drugoplasiranog Dinama koji ima i dvije utakmice manje. 

Hajduk je u posljednjem susretu odigrao 1:1 na gostovanju kod Lokomotive u Kranjčevićevoj, a prije toga momčad trenera Mislava Karoglana imala je sedam uzastopnih pobjeda. Dinamo je trenutno u nizu od tri uzastopne prvenstvene pobjede, a u posljednjem susretu svladali su Rudeš na Maksimiru s 1:0. Momčad trenera Sergeja Jakirovića u četvrtak na rasporedu ima i utakmicu s Ballkanijem u okviru Konferencijske lige. 

U odnosu na dvoboj s Lokomotivom trener Karoglan u derbiju ne može računati na Mihaela Žapera koji se ozlijedio te Anthonyja Kalika koji je dobio treći žuti karton. Još od ranije u kadru nema Darija Melnjaka i Ferra koji su ozlijeđeni. 

Hajduk je slavio u oba prvenstvena derbija u aktualnoj sezoni. U prvom kolu odigranom na Maksimiru Bijeli su pobijedili rezultatom 2:1, preokretom u posljednjim trenucima utakmice. Dinamo je poveo pogotkom Bruna Petkovića, a za Hajduk su golove postigli Marko Livaja i Rokas Pukštas. U drugom derbiju odigranom na početku listopada Bijeli su na Poljudu pobijedili rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je Emir Sahiti

Glavni sudac utakmice je Patrik Kolarić iz Čakovca, pomagat će mu Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Goran Pataki iz Đakova, a četvrti sudac je Dario Kulušić iz Šibenika. VAR sudac je Igor Pajač, a asistent VAR suca Vedran Đuraka - obojica iz Sv. Ivana Zeline. 

11/12/2023 - 11:03 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr