Mobile menu
Hajduk u četvrtak u Istanbulu: Bijeli igraju protiv Galatasaraya

Hajduk u četvrtak u Istanbulu: Bijeli igraju protiv Galatasaraya

 
21/9/2020 - 10:00 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Galatasaray - Hajduk 2:0"

Nogometaši Hajduka u četvrtak s početkom u 20:00 sati po hrvatskom vremenu (21:00 po lokalnom) na stadionu Turk Telekom Arena u Istanbulu igraju protiv turskog Galatasaraya u 3. pretkolu Europske lige.

Bijeli u najveći turski grad putuju u utorak poslijepodne iz Splita, a utakmica u Istanbulu igra se bez gledatelja. Podsjetimo, u ovoj sezoni zbog posebnih mjera prouzrokovanih bolešću COVID-19, igra se na samo jednu utakmicu u trenutnoj fazi natjecanja. 

Hajduk i turski velikan (22 puta su bili prvaci svoje države) se do sada nikada nisu susretali u službenim utakmicama, a Bijeli su posljednji put u europskim natjecanjima s predstavnikom Turske igrali davne 1979. godine i to protiv Trabzonspora. Prva je to službena utakmica odigrana na poljudskom stadionu, a Bijeli su kao što je poznato slavili rezultatom 1:0 golom Bore Primorca. 

Trener Galatasaraya je legendarni Fatih Terim kojemu je ovo četvrti mandat na klupi žuto-crvenih, a posljednji put naslijedio upravo je bivšeg trenera Bijelih Igora Tudora koji je proveo 10 mjeseci u najtrofejnijom turskom klubu. Prvi pomoćniku Tudoru bio je aktualni trener Hajduka Hari Vukas, dok je za kondicijsku spremu bio zadužen Toni Modrić, član današnjeg stožera Bijelih.

Ukupno je Terim kao strateg Galatasaraya osvojio osam od 22 titule naslova prvaka, a vodio ih je i u prijateljskom ogledu s Bijelima odigranom u ljeto 1998. godine kada je za Hajduk nastupao današnji pomoćni trener Jurica Vučko. Za momčad Galatasaraya danas nastupaju poznata nogometna imena poput Radamela Falcaa, Arde Turana, Ryana Babela, Fernanda Muslere..., a u 2. pretkolu su rezultatom 3:1 izbacili azerbejdžanski Neftchi.

Pobjednik dvoboja Galatasaray - Hajduk u sljedećoj fazi gostovat će kod pobjednika dvoboja između nizozemskog Willem II i škotskog Rangersa. 

------

Pogledajte i trailer Hajduk Retro #6...

 

21/9/2020 - 10:00 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr