Mobile menu
Hajduk u četvrtak igra protiv Ružomberoka u Slovačkoj

Hajduk u četvrtak igra protiv Ružomberoka u Slovačkoj

 
6/8/2024 - 22:20 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "MFK Ružomberok - Hajduk 0:0 (Ružomberok, 8/8/2024)"

Nogometaši Hajduka u četvrtak s početkom u 18.30 sati igraju protiv slovačkog Ružomberoka na stadionu pod Čebraťom u Ružomberoku. Prva je to utakmica 3. kola kvalifikacija za UEFA konferencijsku ligu, a uzvrat je sedam dana kasnije na Poljudu. 

Momčad mister Gennara Gattusa u 2. kolu kvalifikacija s ukupnih 2:0 pobijedila je HB Torshavna s Farskih otoka i plasirala se u sljedeću fazu natjecanja. U prvom susretu na Poljudu Hajduk je slavio s 2:0, a uzvrat u Torshavnu završio je bez pogodaka. 

Nakon prolaska u 3. kolo kvalifikacija, Bijeli su u nedjelju odigrali i prvu utakmicu SuperSport HNL, u kojoj su s 2:1 na Poljudu svladali Slaven Belupo. 

Hajdukov suparnik prošle sezone završio je kao petoplasirana momčad slovačke lige, a u borbu za europska natjecanja ušao je kao osvajač nacionalnog kupa. Ružomberok je krenuo iz 1. kola kvalifikacija za Europsku ligu odakle su s ukupnih 5:3 svladali Tobol i plasirali u 2. kolo, gdje su zatim poraženi od turskog Trabzonspora s ukupnih 3:0 te natjecanje nastavljaju u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Vodi ih 41-godišnji češki stručnjak Ondrej Smetana. U aktualnom prvenstvu odigrali su jednu službenu utakmicu, s Banskom Bystricom na domaćem terenu, a rezultat je bio 1:1. 

Sudačka postava za ovu utakmicu stiže iz Španjolske. Glavni sudac je Cesar Soto Grado, pomagat će mu Ivan Masso Granado i Carlos Alvarez Fernandez, a četvrti sudac je Victor Garcia Verdura. VAR sudac je Jose Luis Munuera, a asistent VAR suca Juan Luis Pulido Santana

6/8/2024 - 22:20 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr