Mobile menu
Hajduk u Bugarskoj

Hajduk u Bugarskoj

 
1/8/2018 - 10:45 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić/Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Slavia - Hajduk 2:3 (Sofija, 2/8/2018)"

Embraerom ERJ-190STD bugarskog nacionalnog autoprijevoznika Bulgaria Air Hajduk je sinoć nakon 61 minute vrlo ugodnog čarter-leta s Resnika stigao u Sofiju. Poveo je trener Željko Kopić na ovo prvo ovosezonsko euro-gostovanje 20 hajduka koji će sutra na stadionu Vasil Levski u bugarskoj prijestolnici odigrati "drugo poluvrijeme" dvoboja s domaćom Slavijom koju su tjedan dana ranije na Poljudu porazili 1:0 golom Ahmeda Saida

Odabrao je Hajduk istu bazu kao i lani kad su Bijeli također gostovali u Sofiji protiv Levskog i izborili plasman u idući krug natjecanja gdje ih je potom čekao Brondby kojega će također (s ukupnih 2:0) proći i izboriti dvoboj s Evertonom. Tek nešto malo više od godinu dana kasnije, Hajduk je stigao u Sofiju s istim rezultatom kojeg je iz Splita ponio u istoj fazi natjecanja. Prošle je godine tadašnja momčad trenera Joana Carrilla slavila u Dugopolju s 1:0 golom Marka Futacsa iz penala, a premda su u uzvratu na praznom (zatvoreno za gledatelje) stadionu Georgi Asparuhov domaćini poveli sredinom drugog dijela golom Sergiua Busa, Franck Ohandza i Ante Erceg u posljednjih su desetak minuta golovima preokrenuli i potvrdili zaslužen prolaz Hajduka.

Bijeli su kao i lani u svoju bazu stigli već u utorak navečer, za srijedu je rezerviran sastanak i razgovori oko sutrašnjeg dvoboja, u poslijepodnevnim satima i službene konferencije za novinare na kojima će biti treneri Kopić te domaći Zlatomir Zagorčić. Potom su u protokolu i oba službena treninga, Hajdukov je u 19 sati po lokalnom vremenu (18 po hrvatskom), baš u terminu utakmice, na travnjaku stadiona Vasil Levski. U Sofiju su također u utorak navečer stigla i trojica splitskih novinara te 15-ak navijača koji su se odlučili ići u aranžmanu s momčadi i stožerom.

1/8/2018 - 10:45 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić/Hajduk.hr