Mobile menu
Hajduk Tommy Futsal Cup: U subotu se na Gripama održava drugi turnir

Hajduk Tommy Futsal Cup: U subotu se na Gripama održava drugi turnir

 
9/1/2020 - 12:34 sati
Akademija

Drugi dječji nogometno-futsal turnir "Hajduk Tommy Futsal Cup" u organizaciji HNK Hajduk i MNK Split za U-10 uzrast održava se u subotu (11. siječnja) u maloj dvorani na Gripama. Podsjetimo, prvi turnir za U-9 uzrast održan je sredinom prosinca prošle godine, a u planu je održavanje ukupno četiri turnira.

Turnir sadrži i edukativni dio, tako će u 15 sati predavanje sudionicima održati zamjenik voditelja Akademije HNK Hajduk Luka Kaliterna Andro Fistonić, a nakon njega FIFA futsal instruktor Mićo Martić.

Ovaj projekt ima za cilj osvještavanje o futsalu kao komplementarnom načinu za razvoj nogometaša kroz mlađe dobne kategorije. Mali brojčani odnosi na terenu, brzina razmišljanja, kreativnost i ostale karakteristike futsala dokazano su pridonijeli razvoju vrhunskih nogometaša u zemljama poput Brazila, Španjolske i Belgije. U modernim vremenima kada se zbog ubrzanog načina života djeca sve manje bave sportom te zamjenjuju "igru na ulici", igrom na računalima i igraćim konzolama, iznimno je bitno partnerstvo nogometa i futsala. 

Popis utakmica možete pronaći - OVDJE . 

9/1/2020 - 12:34 sati
Akademija