Mobile menu
Hajduk Tommy Futsal Cup: Spoj nogometa i futsala kroz četiri turnira za mlađe uzraste

Hajduk Tommy Futsal Cup: Spoj nogometa i futsala kroz četiri turnira za mlađe uzraste

 
20/12/2019 - 09:25 sati
Akademija

HNK Hajduk i MNK Split zajednički organiziraju dječji nogometno-futsal turnir "Hajduk Tommy Futsal Cup" koji će se u sljedećih mjesec dana održati u četiri navrata za različite uzrasne kategorije (U-9, U-10, U-11 i U-12). 

Ovaj projekt ima za cilj osvještavanje o futsalu kao komplementarnom načinu za razvoj nogometaša kroz mlađe dobne kategorije. Mali brojčani odnosi na terenu, brzina razmišljanja, kreativnost i ostale karakteristike futsala dokazano su pridonijeli razvoju vrhunskih nogometaša u zemljama poput Brazila, Španjolske i Belgije. U modernim vremenima kada se zbog ubrzanog načina života djeca sve manje bave sportom te zamjenjuju "igru na ulici", igrom na računalima i igraćim konzolama, iznimno je bitno partnerstvo nogometa i futsala. 

Uostalom, Nikola Vlašić, Filip Bradarić i Jairo dobar su primjer koliko futsal u mladim danima može pomoći u razvoju uspješne karijere profesionalnog nogometaša. Na turniru sudjeluju ekipe s pozivnicom, većina njih su Hajdukovi klubovi partneri ili klubovi nositelji kvalitete na svom geografskom području, a na turnir se prijavljuju zajedno po jedan nogometni i jedan futsal klub te nastupaju pod zajedničkim imenom. 

Prvi turnir za kategoriju U-9 počinje u nedjelju, 22. prosinca i održava se u maloj dvorani na Gripama. 

Raspored utakmica i parove prvog turnira možete pronaći - OVDJE . 

20/12/2019 - 09:25 sati
Akademija