Mobile menu

HAJDUK RETRO #3 | Gost: Bogdan Kragić

 
12/8/2020 - 07:53 sati
Ostale vijesti

- Kad sam prvi put došao na Stari Plac, murva je bila tanja od mene… Barba Luka Kaliterna me vidio na livadi, na ligi divljih klubova… I pozvao na trening Hajduka. Meni se čini da nije bilo većeg trenera za mladog igrača… Inače, Bajdo je bio najveći i ostao najveći ali je Franu strašno poštivao, kao nikoga. Kad je jednom Tito Kirigin za sebe rekao da je najveći hajdukovac, poslije se ispravio i kazao da je najveći - ali nakon Vukasa - istaknuo je Bogdan Kragić između ostaloga u novom izdanju rubrike Hajduk Retro koja se producira u okviru sadržaja Hajduk Digital.

- Puno izgubljenih utakmica smo dobivali na račun Beare, činio je čuda, tko zna kako je to činio… Beara je trenirao s jednom malom lopticom, kao od kamena. A Jole Vidošević i ja smo igrali za pola kila mesa, dobivali smo dva puta tjedno, ostali za kilo. Zamislite donijeti doma pola kila mesa?! Bili smo siromašni, a kad bismo išli na gostovanja, najeli bismo se... A Jurica Jerković mi je bio puno drag. Sjećam se jednom smo bili u Bobisa na Meje na kavu Frane Matošić i ja, došao je Jurica Jerković kod nas. I onda mu je Frane rekao: Znaš budi pametan, jedino ti možeš biti moja zamjena...

Hajduk Retro u svojem trećem izdanju za domaćina ima Bogdana Kragića, nogometaša koji je pripadao velikoj generaciji Hajduka pedesetih godina prošlog stoljeća koja je harala jugoslavenskim nogometom. 


12/8/2020 - 07:53 sati
Ostale vijesti