Mobile menu
Hajduk osvojio regionalni Kup u sve tri kategorije

Hajduk osvojio regionalni Kup u sve tri kategorije

 
27/11/2019 - 17:52 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr
Finala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog KupaFinala regionalnog Kupa
Finala regionalnog Kupa

Hajduk je osvojio Kup NS Središta Split u sve tri kategorije. Utakmice su odigrane na pomoćnom terenu stadiona Poljud.

Finale Kupa NS Središta Split – Pioniri:
Hajduk – Solin 2:0 (R. Brajković, Sekulić)
Sastav Hajduka: Buljan, Hrgović, Ivanković (od 56. Begonja), Šimić (od 56. Franić), Šimičić, Šemiga (od 56. Jurlin), Ivković, Kapulica (od 46. D. Brajković), Sekulić, R. Brajković (od 56. Pućo), Davidović (od 36. Duić).

U pionirskoj konkurenciji bilo je neizvjesno do same završnice. Bijeli su poveli pogotkom Roka Brajkovića u 21. minuti. On je primio loptu na dvadesetak metara od gola, lijepim lažnjakom riješio se pratnje i s ruba šesnaesterca preciznim udarcem zatresao mrežu Roka Marovića. Najveću prigodu gosti su imali u 29. minuti, nakon prekida je usamljen na 10 metara od gola ostao Dominik Plazibat, snažno je šutirao, ali je na mjestu bio vratar Bijelih Borna Buljan. U sljedećem napadu slična akcija Hajduka, nakon kornera šutira Vjeko Šemiga, ali gostujući vratar brani. U drugom dijelu nije bilo većih prilika, a pobjedu momčadi trenera Marka Sičića potvrdio je Diego Sekulić u posljednjim trenucima utakmice. Brza kontra Hajduka završena je asistencijom Nina Duića i realizacijom Sekulića.


Finale Kupa NS Središta Split – Kadeti:
Hajduk – Šibenik 3:1 (Ćubelić 2, Škugor)
Sastav Hajduka: Silić (od 61. Travnikar), Telebar, Letaj (od 57. Dominić), Pelivan (od 57. Vukman), Prpić, Klarić-Kukuz, Želalić (od 46. Škugor), Jakir, Čuić (od 57. Mihalinec), Ćubelić (od 61. Brkljača), Radovančić.

Kadeti su do pobjedničkog pokala došli nakon pobjede nad Šibenikom. U prvom dijelu smo gledali inicijativu Hajduka, ali bez velikih prigoda. Gosti su se disciplinirano branili i pokušavali nešto u napadu preko usamljenog Ivana Laće. Do vodstva je Hajduk došao u 20. minuti iz indirektnog udarca u gostujućem šesnaestercu. Filip Čuić kratko je izveo, a Ivan Ćubelić topovskim udarcem probušio gostujućeg vratara. U drugom dijelu gosti su krenuli nešto ambicioznije što je rezultiralo s više prostora na njihovoj polovici i momčad trenera Jure Srzića je to brzo iskoristila. Bijeli su povukli brzu kontru u 48. minuti, loptu je na desnoj strani dobio Jure Škugor i iskosa s desetak metara pogodio bliži kut gostujućih vrata. Treći gol je opet djelo Ćubelića, također iz prekida. Zbog igranja rukom dosuđen je slobodan udarac na 23 metra od gola Šibenika. Ćubelić je loptu poslao preko zida, neobranjivo u desni kut. Smanjenje vodstva Bijelih također je došlo nakon prekida. Na ubačaj s lijeve strane najbolje je reagirao Franko Džaja i glavom poslao loptu u desni kut Hajdukovog gola.

Finale Kupa NS Središta Split – Juniori:
Hajduk – Dugopolje 1:0 (Mijatović)
Sastav Hajduka: Sentić, Iličić (od 72. Mamut), Vujčić, Škaričić, Unušić, Jurica (od 75. Mijatović), Birkić (od 46. Domančić), Čuić (od 80. Klarić), Lauš, Šarić (od 72. Bushaj), Biuk (od 60. Topić).

Juniori Hajduka zaključili su pobjedom uspješnu večer i također podignuli pobjednički pokal. Igrači trenera Marijana Budimira strpljivo su lomili otpor protivnika, što im se isplatilo u samoj završnici. Gosti su zatvorenom varijantom uspjeli Bijelima ograničiti prostor za stvaranje šansi, a brzom tranzicijom pokušavali su i ugroziti Hajdukova vrata. Najbolje prilike vidjeli smo u završnoj fazi utakmice. Gosti su najbolju stvorili u 76. minuti. Nakon slobodnog udaraca iz idealne pozicije sa 17 metara, lopta se odbila od živog zida i u visokom luku padala na pet metara od gola, a u gužvi se najbolje snašao vratar Karlo Sentić i spriječio opasnost. Potom su i Bijeli u tri navrata zaprijetili s krilnih pozicija, ali je nedostajalo prisebnosti u srcu šesnaesterca, da se lopta gurne u mrežu. Trenutak odluke zbio se u 88. minuti. Gosti su pokušali prenijeti loptu u Hajdukovu polovicu, spriječeni su u tome, a lopta je stigla do Josipa Mijatovića koji je poveo nekoliko koraka i s 18 metara naciljao donji desni kut gola Dugopolja.   


27/11/2019 - 17:52 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr