Mobile menu
Hajduk obilježio 80 godina od rođenja legendarnog kapetana Vinka Cuzzija

Hajduk obilježio 80 godina od rođenja legendarnog kapetana Vinka Cuzzija

 
11/7/2020 - 11:48 sati
Klub
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr
Obilježeno 80 godina od rođenja Vinka CuzzijaObilježeno 80 godina od rođenja Vinka CuzzijaObilježeno 80 godina od rođenja Vinka CuzzijaObilježeno 80 godina od rođenja Vinka Cuzzija
Obilježeno 80 godina od rođenja Vinka Cuzzija

U povodu 80 godina od rođenja legendarnog nogometaša Vinka Cuzzija, kapetana Hajduka koji je prvi u povijesti Kluba daleke 1967., nakon pobjede u finalu kupa nad Sarajevom, podigao pehar pobjednika nacionalnog kupa, HNK Hajduk je zajedno s obitelji i veteranima položio cvijeće na njegovo posljednje počivalište na splitskom groblju Lovrinac. Time mu je Hajduk odao zahvalnost na svemu što je dao Klubu, najprije kao višegodišnji nogometaš, a potom i predsjednik Skupštine.

Vinko Cuzzi, rođen je u Splitu, 11. srpnja 1940., godine, za Hajduk je odigrao 434 utakmice i postigao 4 zgoditka. Predsjednik Skupštine Hajduka bio je od 1992. do 1997. godine.  Nositelj je brojnih klupskih priznanja od kojih izdvajamo Zlatnu kapetansku traku, koju imaju samo legendarni klupski kapetani momčadi. Nastupio je Cuzzi i 8 puta za reprezentaciju Jugoslavije. 

Pored Vinkova sina Ive Cuzzija, koji je isto bio igrač Hajduka, legendarnom Vinku došli su se pokloniti bivši igrači - predsjednik i tajnik klupskih veterana Vlatko Đolonga i Goran Brailo, zatim Vedran Rožić, Ivan Katalinić, višegodišnji trener u mlađim uzrastima Mili Butterer, Slaven Luštica sin od legendarnog nogometaša i trenera Slavka Luštice

Službeni Hajduk predstavljao je voditelj klupskog protokola Jurica Gizdić, dok su u ime kluba cvijeće na Vinkovo posljednje počivalište položili Niko Đolonga i Jere Vrcić članovi kadetske momčadi kluba. 

Emotivno je na kraju svima zahvalio Vinkov sin Ivo Cuzzi, istaknuvši posebnu zahvalu današnjem HNK Hajduk i posebno predsjedniku Uprave Marinu Brbiću, što brine o svojoj povijesti i ne zaboravlja klupske legende. 

11/7/2020 - 11:48 sati
Klub
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr