Mobile menu
Hajduk II uveličao proslavu 100. rođendana NK Crikvenice 1919

Hajduk II uveličao proslavu 100. rođendana NK Crikvenice 1919

 
7/10/2019 - 18:50 sati
Hajduk II
Foto: hajduk.hr

Druga momčad Hajduka nije se vratila u Split nakon vrijedne gostujuće pobjede nad Orijentom 1919, u 9. kolu 2. HNL. Bijeli su ostali u Crikvenici kako bi uveličali proslavu domaćeg trećeligaša Crikvenica 1919. Utakmica je odigrana u svečarskom tonu, a prije susreta domaći su darivali dugogodišnjeg kapetana Domagoja Prpića, koji se ovom utakmicom oprostio od aktivnog nogometa. Rođendanski pokloni stigli su domaćinima iz Splita, team manager Hajduka II Stjepan Badrov uručio ih je predsjedniku Crikvenice 1919, Marku Prpiću. U zanimljivoj utakmici s mnogo pogodaka Hajduk II je ostvario pobjedu od 6:3. Momčadi su nastupile u sljedećim sastavima:

Crikvenica 1919: Baričević, Brkljača, Preni, Prpić, Matešković, Štemberger, Šarković, Alilović, Vukelić, Imeraj, Buršić. Još su nastupili: Nikšić, Svetić, Lukarić, Mazzarolli, Mijolović, njegovan, Carorella, Krmpotić, Škorić, Prijić.

Hajduk II: Ninčević, Unušić, Ševelj, Mamut, Kušeta, Giljanović, Martinović, Tolaj, Špikić, Chinedu, Šego. Još su nastupili: Delić, Blagaić, Radić, Ciprić, Kosić, Jurica, Cahani.

U prvom dijelu slavljenička momčad dominirala je i na odmor otišla s visokom prednošću od 3:0. Zanimljivo je da su sva tri pogotka postigli igrači, koji su tijekom prvih 45 minuta ušli kao rezerve.  Dva puta mrežu Ivana Ninčevića zatresao je Jurica Njegovan, a jednom Giovanni Carorella

U drugom dijelu Hajduk II istrčao je s četvoricom novih igrača i uslijedio je brzi preokret. Već u 58. minuti na semaforu je svijetlilo 3:4, a do kraja sustreta Bijeli su postigli još dva pogotka. Jakov Blagaić u nastavku je postigao tri pogotka, izdvojiti treba neobranjivi šut u rašlje iz slobodnog udarca s 25 metara koji je sam izborio i vješti lob s 10 metara za 3:5, nakon atraktivne asistencije petom Michelea Šege. Dario Špikić je u 47. minuti iz okreta s 10-ak metara načeo visoko vodstvo domaćina, a pobijedi Bijelih po jednim pogotkom doprinijeli su i Ivan Delić te Josip Ciprić. Tri asistencije na ovoj slavljeničkoj utakmici upisao je Šego.

7/10/2019 - 18:50 sati
Hajduk II
Foto: hajduk.hr