Mobile menu
Hajduk II u Zmijavcima bolji od Solina

Hajduk II u Zmijavcima bolji od Solina

 
4/8/2019 - 19:14 sati
Hajduk II
Foto: hajduk.hr

Zmijavci: Memorijalni turnir Marijan Šuto - Mrma
Utakmica za 3. mjesto
Hajduk II - Solin 2:1  (0:1)
Strijelci: 0:1 Mornar (3), 1:1 Kreković (71), 2:1 Kreković (87)

Hajduk II: Baždarić, Brnić (od 72. Chinedu), Radić, Delova, Ciprić, Giljanović, Martinović, Čuić (od 53. Tolaj), Sahiti (od 77. Bulbwa), Kreković, Šarić (od 72. Rahmani).

Solin: Milaković, Gulišija, Kaćunko, Bašić Šiško, Taraš, Repić, Ninčević, Šimunac, Puljić, Mornar, Pezo. Još su igrali: Memaj, Čeko, Vulikić, Barać, Vušković, Kapetanović, Botica, Mujan, Laušić.

Hajduk II pobijedio je momčad Solina s 2:1 u utakmici za treće mjesto na memorijalnom turniru Marijan Šuto - Mrma u Zmijavcima.

Hajduk II prvu priliku kreirao je već u drugoj minuti, iskosa je s desetak metara pokušao Mario Čuić, ali je Robert Milaković obranio. U idućoj minuti Solin dolazi u vodstvo. Korner s desne strane izveo je Petar Bašić Šiško, a Mario Mornar glavom s osam metara zakucava loptu u mrežu. Dvije minute kasnije još jedna velika prilika za Solin, ali Bašić Šiško s 10 m pogađa u leđa svog suigrača Mislava Pezu. Golu Solinjana u prvom dijelu dva puta je s distance zaprijetio Emir Sahiti, prvi pokušaj bio je neprecizan, a u drugom je lopta od bloka završila u korneru. Dvije najbolje prilike vidjeli smo u samom finišu prvog dijela. Najprije je do povećanja vodstva mogao doći Solin, Antonio Repić prošao je po desnoj strani i ubacio, a Vlatko Šimunac glavom s osam metara pogodio vratnicu. Bijeli su minutu kasnije mogli doći do izjednačenja. Čuić je dobio loptu na 10 m od gola, bio je neometan, ali je pokušao proslijediti do Ivana Šarića, no Duje Ninčević je presjekao to dodavanje.

U drugom dijelu Hajduk je u potpunosti preuzeo inicijativu te uspio doći do preokreta. Nakon poluprilika Čuića i Blearta Tolaja, Bijeli stižu do izjednačenja preko Leona Krekovića. Brzu akciju u 71. minuti završili su Sahiti lijepom asistencijom i Kreković vještim lobovanjem vratara Milakovića.  Potom su minute za predstavljanje dobila i dvojica igrača na probi – Albanac Andy Rahmani i Nigerijac Bernard Bulbwa, koji je u 85. minuti okušao udarac ali nije bio uspješan. Tri minute prije kraja Kreković postiže odlučujući pogodak, oštar udarac s 18 m završio je u lijevom kutu protivničkih vrata. U posljednjim sekundama utakmice Bijeli su mogli i do trećeg pogotka, ali je udarac Stephena Chinedua zaustavila vratnica.  

4/8/2019 - 19:14 sati
Hajduk II
Foto: hajduk.hr