Mobile menu

Varaždin

Varaždin

0:1

Hajduk II

Hajduk II

Natjecanje: 25. kolo
Mjesto: Varaždin
Datum: 3/4/2018
Suci: Goran Pečarić (Zagreb)
Hajduk II pogotkom Krekovića slavio u Varaždinu

Hajduk II pogotkom Krekovića slavio u Varaždinu

 
3/4/2018 - 19:30 sati
Hajduk II - Utakmice

VARAŽDIN - HAJDUK II 0:1  (0:0)
25. kolo Druge HNL
Gradski stadion u Varaždinu
Gledatelja: 2.500
Sudac: Goran Pečarić (Zagreb)
Strijelac: 0:1 Leon Kreković (88.)

Varaždin: Nevistić, Jertec, Čelić, Glavica, Drožđek, Kolarić (64. Jevtovski), Klepač (od 58. Sačer), Šimek, Senić, Kabiru (od 89. Vuk), Golubar

Hajduk II: Ljubić, Bašić, Batarelo, Šuto, Bradarić, Nejašmić, Palaversa, S.Jurić ( od 89. Ćurić), Teklić (od 56. Pasariček), Šego (od 66. Kreković), Delić

Hajduk II donosi vrlo vrijedna tri boda s gostovanja u Varaždinu, slavila je momčad Siniše Oreščanina s minimalnih 1:0, a u nesvakidašnje uzbudljivom raspletu utakmice pobjedu Bijelima donio je Leon Kreković. Velike zasluge ima i vratar Marin Ljubić koji je u 87. minuti obranio jedanaesterac Domagoju Drožđeku

Ništa nije slutilo na ovako uzbudljiv rasplet utakmice. Prvo poluvrijeme nije pružilo previše prilika, obje ekipe postavile su se vrlo čvrsto, ne dozvoljavajući previše prostora suparniku. 

Prvu ozbiljniju situaciju imali su Bijeli, Stanko Jurić snažno je potegao s 12 metara, ali istaknuo se obranom vratar Ivan Nevistić. Pet minuta kasnije pokušao je Ante Palaversa udarcem sa 17 metara nakon što mu je Ivan Delić odložio loptu, međutim njegov udarac blokirali su stoperi domaćih. 

Uzvratili su domaći ubrzo preko Josipa Golubara koji je glavom pokupio jedan ubačaj s desne strane, no lopta je otišla preko vrata. Nakon toga još jednom je bilo opasno pred vratima Bijelih nakon kornera Varaždina, ali iskazao se Palaversa koji je sigurnom reakcijom otklonio opasnost ispred svog gola. 

Drugi dio utakmice nastavljen je u sličnom tonu, gledali smo čvrstu i discipliniranu igru ispresijecanu s dosta prekršaja i bez pravih prilika sve do 82. minute. Tada se Dejan Glavica našao u odličnoj prilici nakon dodavanja Darija Jerteca, pucao je napadač Varaždina s nekih deset metara, ali sjajno je obranio Ljubić. 

I onda kada se činilo kako kraj utakmice neće donijeti veća uzbuđenja, došlo je do zapleta kakav se ne viđa svakog dan. Najprije je u 86. minuti Mate Šuto pred svojim vratima igrao rukom nakon jednog udarca gostiju, a sudac Goran Pečarić opravdano je pokazao na bijelu točku. Loptu je uzeo Drožđek, ciljao je desnu stranu, ali Ljubić čita njegovu namjeru i fantastično brani poprilično neugodan udarac. 

Kazna je stigla praktički u sljedećem napadu, Luka Pasariček je osvojio jednu ničiju loptu na sredini terena, izbio je prema naprijed, a sam pred vratara domaćih izlazi neuhvatljivi Leon Kreković i od stative pogađa za pobjedu i veliko slavlje Bijelih u Varaždinu. 

Hajduk II sljedeću utakmicu igra u nedjelju kada na Poljud stižu Sesvete. 

3/4/2018 - 19:30 sati
Hajduk II - Utakmice