Mobile menu
Hajduk dvostruki pobjednik turnira "Prvi koraci"

Hajduk dvostruki pobjednik turnira "Prvi koraci"

 
26/3/2016 - 13:25 sati
Akademija
Autor: Frano Grgurević
Foto: Ivica Čavka
Turnir Prvi koraciTurnir Prvi koraciTurnir Prvi koraci
Turnir Prvi koraci

U Splitu je na terenima pored FESB - a i na TTTS - u održan 12. Međunarodni turnir najmlađih nogometaša 'Prvi koraci'.  

Na turniru je sudjelovalo 48 ekipa podijeljenih u tri kategorije - igrači rođeni 2006. 2007. i 2008. godine. 

Najuspješnija momčad turnira je Hajduk, koji je osvojio dva prva i jedno drugo mjesto.

Nakon što je upisao sve pobjede u grupi, u polufinalu kategorije 2006., Hajduk je rezultatom 6:1 pobijedio Adriatic dok je Dinamo je pobijedio Union sa 2:0. 

U vrlo zanimljivom finalu Hajduka i Dinama bilo je 1:1 (strijelci Dragaš i Vego), a  nakon izvođenja jedanaesteraca i konačnih 7:6 pobjednički pehar pripao je bijelima koje je do uspjeha vodio trener Danijel Vušković.

Hajduk je igrao u sastavu: Marin Biočić, Marino Skelin, Bruno Perković, Stipe Škarpa, Borna Orlić, Luka Hodak, Ivan Krstanović, Ante Dragaš, Marin Kuzmanić, Mate Ivković, Milan Kardoš, Ivan Šiško, Ante Đerek, Marin Ćalušić

Najbolji strijelac turnira je hajdukovac Ante Dragaš, a u najbolju momčadi turnira iz Hajduka izabrani su: Šiško, Orlić, Ivković i Dragaš.

U polufinalu devetogodišnjaka Hajduk je uvjerljivo pobijedio makarski Zmaj s 9:0, dok je Međugorje bilo bolje od Mladosti Fažana i upisalo pobjedu od 3:2. 

U finalu je Hajduk bio uvjerljiv, momčad trenera Vinka Bege upisala je visoku pobjedu nad Međugorjem od 12:0.

Za Hajduk su igrali: Toni Pažur, Tomislav Prgomet, Luka VuškovićDuje MilišićBruno DurdovDomagoj RimacDuje Polić, Luka Grabovac, Josip RadmanNino Domazet,  Petar Mišković i David Brnada

Najbolji strijelac turnira je Josip Radman iz Hajduk, a najbolju momčad čini udarna postava Hajduka: Pažur, Milišić, Vušković, Polić, Grabovac, Domazet i Radman

U najmlađoj kategoriji U - 8, Hajduk je u polufinalu pobijedio Varaždin s 1:0, dok je zagrebački Dinamo bio bolji od Uniona 3:0.

U finalu su igrali Hajduk - Dinamo, momčad iz Zagreba upisala je pobjedu od 5:0 i kući ponijela pobjednički pehar. 

Hajdukova momčad 2008. godišta koja je u tijeku formiranja nakon samo tri tjedna od prvog okupljanja, svoj prvi nastup na jednom turniru okončala je igrom u finalu. 

U najbolju momčad 2008. godišta iz Hajduka izabrani su Matej Prgomet i Roko Jenjić

Trener Ante Šećer i skaut Ante Bašić nastavljaju sa selekcijom za igrače rođene 2008. koji i dalje svake srijede u 19 sati na Poljudu mogu pristupiti testiranju. 

26/3/2016 - 13:25 sati
Akademija
Autor: Frano Grgurević
Foto: Ivica Čavka