Mobile menu
Hajduk drugi put protiv Šahtara: Nakon prvog dvoboja stigla čestitka iz svemira...

Hajduk drugi put protiv Šahtara: Nakon prvog dvoboja stigla čestitka iz svemira...

 
20/1/2019 - 20:32 sati
Prva momčad
Sve vijesti vezane za temu "Zimske pripreme 2019."

Treći sparing-partner Bijelima na pripremama u Turskoj bit će Šahtar iz Donjecka. Aktualni ukrajinski prvak, aktualni osvajač Kupa Ukrajine, trenutačno vodeća momčad Ukrajine... Nekadašnji klub Stipe Pletikose i Darija Srne. Najjači test za igrače trenera Siniše Oreščanina. Igrat će se u Beleku u utorak (22. veljače) s početkom u 15 sati po hrvatskom vremenu (17 po lokalnom). Livestream je kao i do sada na www.hajduk.hr .

Bit će to drugi prijateljski ogled (i drugi ukupno) ove dvije momčadi u povijesti. Igrali su već davno, godine 1962. u Splitu, slavili su gosti s 1:2. Šahtar je nešto više od tri mjeseca ranije s istom momčadi osvojio Kup SSSR-a. Prema danas dostupnih informacijama iz tadašnjih medija, kozmonaut Andrijan Nikolajev bio je veliki navijač Šahtara i, kako se navodi, odmah se interesirao za rezultat utakmice u Splitu te je poslao čestitku iz svemira svojim nogometašima. Gosti su za uspomenu na ovu utakmicu hajdukovcima poklonili pehar koji je danas u poljudskim vitrinama (na fotografiji pored detalja s utakmice Hajduk - Šahtar).

29. studenoga 1962.
Prijateljska utakmica 
HAJDUK - ŠAHTAR DONJECK 1:2
Split, Stari plac, gledatelja 3.000
Sudac: Bruno Reić (Split)
Strijelci: Ilić (11’ pen.); Rodin (7’), Anančenko (24’)

HAJDUK: Jurić, I. Bego, Ilić, Papec, Brkljača (Colnago), Pletikosić, Radovniković (Vukas), Fulgosi, Kovačić, Kraljević, Radišić.
Trener: Florijan Matekalo
ŠAHTAR: Strelkov, Golovko, Snegirjov, Soljkov, Mizerni, Drozdenko (Kolosov), Rodin, Sevejev (Rossihin), Anančenko, Sorokin, Hmeljenski (Sapronov).
Trener: Oleg Ošenkov

Hajduk i Šahtar trebali su odigrati prijateljsku utakmicu i 2012. godine, u okviru proslave 101. rođendana našeg kluba, pomogao je u tome puno upravo tadašnji član Šahtara Srna. Ulaznice su već bile u prodaji, no zbog vrlo loših vremenskih uvjeta (snijega i leda koji je okovao Split) taj je dvoboj nekoliko dana ranije ipak otkazan. U utorak u Beleku ne najavljuju snijeg...

Livestream dvoboja Šahtar - Hajduk pratite u utorak od 15 sati na www.hajduk.hr

20/1/2019 - 20:32 sati
Prva momčad