Mobile menu
Hajduk danas od 20 sati igra protiv Rijeke na Poljudu!

Hajduk danas od 20 sati igra protiv Rijeke na Poljudu!

 
1/5/2021 - 07:45 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Hajduk - Rijeka 3:2 (Split, 1/5/2021)"

Nogometaši Hajduka danas od 20 sati igraju protiv Rijeke na Poljudu u posljednjem Jadranskom derbiju u aktualnoj sezoni. 

- Očekivanja su velika, normalno da je tako jer je ostao mali broj utakmica do kraja sezone. Bit će to jedna teška utakmica, bez obzira na činjenicu da smo bili bolji u dva posljednja ogleda s Rijekom. Svaka utakmica je posebna i svaka do kraja sezone nam je jako važna. Obje utakmice s Rijekom u kojima smo pobijedili bile su vrlo izjednačene, s dosta taktike, zatvorene i nije bilo velikih prilika. Poznajemo svog protivnika, vrlo su jaki na individualnom planu, a kao momčad dobro djeluju u svim segmentima - istaknuo je trener Bijelih Paolo Tramezzani u najavi utakmice. 

Bijeli se uoči današnje utakmice nalaze na petom mjestu prvenstvene tablice, a Rijeka trenutno zauzima treću poziciju. 

Hajdukov trener u odnosu na dvoboj s Dinamom može računati na Marka Livaju koji je odradio suspenziju zbog tri žuta kartona te Darka Todorovića koji je morao preskočiti derbi zbog crvenog kartona kojeg je dobio u susretu sa Slaven Belupom u Koprivnici. 

Tri Jadranska derbija odigrana su u tekućoj sezoni. Prvi dvoboj Hajduka i Rijeke je odgođen za veljaču pa je prva međusobna utakmica bila ona u prosincu na Poljudu u kojoj su gosti pobijedili rezultatom 2:1. Nakon toga Rijeka i Hajduk odigrali su u veljači dvije utakmice u nešto više od dva tjedna, a u obje su hajdukovci slavili rezultatom 1:0. 

Glavni sudac Jadranskog derbija bit će Marko Matoc iz Zaprešića, pomagat će mu Vedran Đurak iz Stupnog i Dejan Vuković iz Zagreba, a četvrti sudac je Tomislav Bionda iz Zaprešića. VAR sudac je Dario Bel iz Osijeka, a asistent VAR suca je Kruno Šarić iz Županje. 

1/5/2021 - 07:45 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr