Mobile menu
Hajduk danas od 20 sati igra protiv Dinama na Maksimiru!

Hajduk danas od 20 sati igra protiv Dinama na Maksimiru!

 
21/7/2023 - 06:21 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Dinamo (Z) - Hajduk 1:2 (Zagreb, 21/7/2023)"

Nogometaši Hajduka danas s početkom u 20 sati igraju protiv Dinama na Maksimiru na otvaranju nove sezone SuperSport HNL. Drugi je to derbi u Zagrebu u samo šest dana razmaka nakon što su u subotu isti suparnici na istom mjestu odigrali utakmicu SuperSport Superkupa.

- S taktičke strane ne očekujem velike promjene, možda jedan dva detalja. Hajduk i Dinamo su velike ekipe u HNL-u i takve ekipe žele igrati na svoj način. Prvenstvo je maraton, 36 utakmica, velika razlika nego kada se igra jedna utakmica za trofej. Želimo otići gore i pokazati se, ali isto to žele i oni - ovako je derbi na jučerašnjoj konferenciji za medije najavio trener Bijelih Ivan Leko

Superkup je završio pobjedom Dinama, slavila je domaća momčad rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je Martin Baturina. Bio je to vrlo zanimljiv susret s boljim otvaranjem Dinama koji je imao nekoliko dobrih šansi. Pogodak je momčad trenera Igora Bišćana postigla u 52. minuti, a nakon njega Hajduk je kreirao niz izglednih prilika, međutim Bijeli nisu uspjeli doći do izjednačenja. 

U odnosu na utakmicu Superkupa sastav trenera Leke bit će jači za Marka Livaju koji je zbog kazne morao preskočiti prvu utakmicu sezone. 

Glavni sudac utakmice je Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline, pomagat će mu Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Ivan Mihalj također iz Velike Gorice, a četvrti sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova. VAR sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara, a asistent VAR suca Kruno Šarić iz Županje. 

21/7/2023 - 06:21 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr