Mobile menu
Hajduk danas od 20.45 sati igra protiv Osijeka na Poljudu!

Hajduk danas od 20.45 sati igra protiv Osijeka na Poljudu!

 
31/8/2024 - 07:30 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Hajduk - Osijek 1:0 (Split, 31/8/2024)"

Nogometaši Hajduka danas s početkom od 20.45 sati igraju protiv Osijeka utakmicu 5. kola SuperSport HNL. 

- Osijek ne zaslužuje biti na mjestu na kojem se trenutno nalazi. Nezasluženo su izgubili utakmice. Oni vole igrati i nadmetati se, drže posjed. Moramo biti na svojoj razini igre. Idemo odigrati jednu veliku utakmicu. Mi uvijek igramo na pobjedu. Moramo procijeniti koje ćemo rizike preuzeti u svojoj igri. Jednostavno je reći da moramo pobijediti, ali puno teže je to i ostvariti - ovako je Hajdukov trener Gennaro Gattuso najavio današnji susret na konferenciji za medije održanoj u petak. 

Uoči ove utakmice Bijeli se nalaze na četvrtom mjestu prvenstvene tablice s osam osvojenih bodova u prva četiri kola. U posljednjem ogledu momčad trenera Gattusa odigrala je 1:1 u nedjelju na gostovanju kod Istre 1961 u Puli. Domaćin je poveo preko Heistera na otvaranju utakmice, a jedini pogodak za Hajduk postigao je Livaja

Osijek se uoči gostovanja na Poljudu nalazi na pretposljednjem mjestu s osvojenim bodom u prva četiri susreta. U posljednjem kolu momčad trenera Federica Coppitellija poražena je s 2:0 na Opus Areni. 

Trener Gattuso u ovoj utakmici sigurno neće moći računati na standardnog stopera Filipa Uremovića koji je u Puli dobio treći žuti karton.

Hajduk i Osijek posljednji put su odmjerili snage sredinom travnja ove godine na Poljudu, a gosti su tada slavili rezultatom 2:1. 

Glavni sudac utakmice je Mario Zebec iz Cestice, pomagat će mu Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Jerko Crnčić iz Vrbovca, a četvrti sudac je Antonio Melnjak iz Rijeke. VAR sudac je Fran Jović iz Zagreba, a asistent VAR suca Ivan Starčević iz Bjelovara. 

31/8/2024 - 07:30 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr