Mobile menu
Hajduk danas od 19.05 sati igra protiv Lokomotive na Poljudu!

Hajduk danas od 19.05 sati igra protiv Lokomotive na Poljudu!

 
26/9/2021 - 06:45 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Hajduk - Lokomotiva 1:0 (Split, 26/9/2021)"

Nogometaši Hajduka danas od 19.05 sati igraju protiv Lokomotive na Poljudu u okviru 10. kola HT Prve lige.

-- Prva utakmica protiv Lokomotive na otvaranju sezone bila je teška za nas, većina se više i ne sjeća one šanse koju smo imali u samoj završnici susreta. Lokomotiva je dobra momčad, iako su sada u nešto lošijem periodu. Dobro se brane, napadaju, imaju dobrog trenera i zato očekujem neugodnu utakmicu. Mi smo imali dovoljno vremena za pripremu utakmicu, imali smo i Kup susret u međuvremenu, spremni smo igrati na visokoj razini i sigurno ćemo biti još bolji - istaknuo je Hajdukov trener Jens Gustafsson na konferenciji za medije održanoj u petak.

Strateg Bijelih danas sigurno ne može računati na Filipa Krovinovića koji propušta utakmicu zbog tri žuta kartona te ozlijeđene Josipa Posaveca i Samuela Eduoka. Na raspolaganju su mu dva nova igrača, Danijel Subašić i Dario Melnjak, koji su pojačali konkurenciju na Poljudu. 

Posljednju prvenstvenu utakmicu Hajduk je odigrao 12. rujna kada je na gostovanju u Puli pobijedio Istru 1961 rezultatom 3:1. Nakon toga u utorak su Bijeli u utakmici 1/16 finala Kupa svladali Primorac u Biogradu na Moru rezultatom 2:1. Hajdukovci nisu nastupili u 9. kolu HT Prve lige budući da je najveći derbi hrvatskog nogometa, koji se trebao igrati na Poljudu, odgođen na zahtjev GNK Dinamo. 

U 9. kolu HT Prve lige Lokomotiva je poražena s 2:1 na gostovanju u Šibeniku, a nakon toga u utorak je gostovala u Kupu kod Dugopolja kojeg su svladali boljim izvođenjem jedanaesteraca. 

Lokomotiva i Hajduk zadnji put su odmjerili snage 17. srpnja, na početku nove prvenstvene sezone, a rezultat je tada bio 2:2. Oba pogotka za Bijele u Kranjčevićevoj tada je postigao Jan Mlakar

Hajduk je u dosadašnjih osam odigranih kola osvojio 16 bodova, a Lokomotiva je trenutno na učinku od 11 osvojenih bodova iz osam odigranih utakmica. 

Glavni sudac utakmice je Ivan Bebek iz Rijeke, pomagat će mu Goran Pataki iz Đakova i Bojan Zobenica iz Velike Gorice, a četvrti sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara. VAR sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, a asistent VAR suca je Kruno Šarić iz Županje. 

26/9/2021 - 06:45 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr