Mobile menu
Hajduk danas od 18 sati igra protiv Slaven Belupa u Koprivnici!

Hajduk danas od 18 sati igra protiv Slaven Belupa u Koprivnici!

 
27/10/2023 - 08:14 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Slaven B. - Hajduk 0:1 (Koprivnica, 27/10/2023)"

Nogometaši Hajduka danas s početkom u 18 sati igraju protiv Slaven Belupa u Koprivnici u okviru 13. kola SuperSport HNL. Bit će to prva utakmica u kojoj će momčad voditi novi trener Bijelih Mislav Karoglan. Ovo je njegov drugi mandat na klupi Hajduka, a ovako je trener Karoglan najavio današnji dvoboj na konferenciji za medije održanoj u četvrtak na Poljudu.

- Situacija nije tragična, imali smo malo vremena i bavili smo se time kako postići gol. Mislim da vani trebaš postići dva gola, to je cilj za svaku utakmicu u gostima. Belupo je ekipa koja igra izvanredno pod novim trenerom. Jako su agresivni, možda tranzicijski najbolja ekipa u ligi. Imaju najbolju duel igru po statistici. Ako na gostovanju nisi dobar u duelima nemaš preduvjete za dobiti utakmicu. Bitno je da Hajduk pobjeđuje, da budemo stabilni i da rastemo - između ostalog je kazao trener Karoglan. 

Hajduk u ovu utakmicu ulazi s drugog mjesta prvenstvene tablice te nakon dva uzastopna poraza u natjecanju. Bijeli trenutno imaju 21 bod iz 11 susreta, dva manje od Rijeke te dva više od Dinama. U posljednje dvije utakmice Hajduk je poražen od Rijeke u gostima te od Osijeka na domaćem terenu. 

Slaven Belupo trenutno drži osmu poziciju prvenstvene tablice s 13 osvojenih bodova u 12 odigranih susreta. U posljednjem prvenstvenom susretu momčad koju vodi trener Roy Ferenčina odigrala je 0:0 s Rudešom u gostima. 

Prvi međusobni dvoboj Hajduka i Slavena u aktualnoj sezoni odigran je u kolovozu na Poljudu, a tada su Bijeli slavili s uvjerljivih 3:0. Dva pogotka u spomenutoj pobjedi postigao je Marko Livaja, a jedan Leon Dajaku

Glavni sudac utakmice je Mateo Erceg iz Benkovca, pomagat će mu Dario Kolarević iz Zagreba i Ivan Starčević iz Bjelovara, a četvrti sudac je Toni Dadić iz Zagreba. VAR sudac je Ante Čuljak, a asistent VAR suca Anto Marić - obojica iz Zagreba. 

27/10/2023 - 08:14 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr