Mobile menu
Hajduk danas od 18 sati igra protiv Rijeke na Rujevici!

Hajduk danas od 18 sati igra protiv Rijeke na Rujevici!

 
16/4/2023 - 08:48 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Rijeka - Hajduk 2:0 (Rijeka, 16/4/2023)"

Nogometaši Hajduka u danas s početkom u 18 sati igraju protiv Rijeke na Rujevici u okviru 29. kola SuperSport HNL.

- Čeka nas teška utakmica, Rijeka je po broju osvojenih bodova najbolja u 2023. godini, mladi su, poletni, igraju dobar nogomet i dobrog trenera. Mi dolazimo oslabljeni. Dobar izazov za nas. Da pokažemo da nismo 11 ili 12 igrača, nego grupa od 17 ili 18 igrača koja može odoljeti pritisku - ovako je današnju utakmicu najavio trener Bijelih Ivan Leko na konferenciji za medije održanoj u subotu na Poljudu.

Hajduk ovu utakmicu dočekuje na drugoj poziciji prvenstvene tablice s osvojena 54 boda, dvanaest manje od Dinama koji je jučer svladao Slaven Belupo te 16 više od trećeplasiranog Osijeka i četvrtoplasirane Rijeke. 

Hajduk je posljednju utakmicu odigrao u srijedu u Koprivnici gdje je u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa svladao Slaven Belupo i plasirao se u finale. Prethodno je naša momčad prošlog petka u prvenstvenoj utakmici odigrao 2:2 s Istrom 1961 na Poljudu. Rijeka je u posljednjem susret na domaćem terenu slavila protiv Šibenika rezultatom 1:0. 

Trener Leko u odnosu na posljednju prvenstvenu utakmicu sigurno neće moći računati na Marka Livaju i Filipa Krovinovića koji su protiv Istre 1961 dobili treće žute kartone. 

U tri dosadašnja Jadranska derbija u aktualnoj sezoni Hajduk je dva puta slavio, a jednom je poražen. Bijeli su u rujnu prošle godine slavili na Poljudu s 2:0 te u listopadu na Rujevici s 1:0. Rijeka je u veljači ove godine na Poljudu pobijedila rezultatom 2:1. 

Glavni sudac utakmice je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline, pomagat će mu Ivan Mihalj iz Velike Gorice i Anto Marić iz Zagreba, a četvrti sudac je Toni Dadić iz Zagreba. VAR sudac je Fran Jović, a asistent VAR suca Luka Pušić, obojica iz Zagreba. 

16/4/2023 - 08:48 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr