Mobile menu
Hajduk danas od 18 sati igra protiv Osijeka na Poljudu!

Hajduk danas od 18 sati igra protiv Osijeka na Poljudu!

 
22/10/2023 - 09:05 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Hajduk - Osijek 0:2 (Split, 22/10/2023)"

Nogometaši Hajduka danas s početkom u 18 sati igraju protiv Osijeka na Poljudu u okviru 12. kola SuperSport HNL. 

- Osijek je uvijek nezgodan suparnik, i vani i doma. Naši dvoboji su utakmice intenziteta, strasti. Dobili su novog trenera koji je karakteran, želi dobro startati. Mi u ovu utakmicu ulazimo nakon poraza na Rujevici. Idemo životom za pobjedu. Teško se trenira. Boli nas kad izgubimo. Još nam je u glavi dobar osjećaj od utakmice s Dinamom. Samo nam je Osijek u glavi i kako pobijediti - ovako je današnji dvoboj najavio trener Ivan Leko na konferenciji za medije održanoj u petak. 

Bijeli ovaj susret dočekuju s drugog mjesta prvenstvene tablice s 21 osvojenim bodom nakon deset odigranih utakmica. Osijek s trenutno nalazi na petoj poziciji prvenstvene tablice s 15 bodova nakon deset odigranih kola. Momčad trenera Ivana Leke u posljednjem je susretu poražena od Rijeke na Rujevici rezultatom 1:0 te je time ujedno ispustila prvu poziciju koju je držala praktički od početka prvenstva. 

Osijek je u pretposljednjem kolu poražen od Slaven Belupa te je nakon te utakmice smijenjen trener Stjepan Tomas, a u prošlom kolu na domaćem terenu svladali su Rudeš s 3:0 pod vodstvom privremenog trenera Ive Smoje. Tijekom proteklog tjedna Osijek je za novog trenera imenovao Zorana Zekića te će dvoboj s Hajdukom biti njegova prva službena utakmica u novom mandatu na klupi kluba s Opus Arene. 

Trener Osijeka na Poljudu sigurno neće moći računati na Domagoja Bukvića koji zbog tri žuta kartona mora preskočiti ovaj susret. Trener Leko u konkurenciji neće imati ozlijeđene Ferra i Filipa Uremovića

Hajduk i Osijek posljednji put su odmjerili snage na kraju prošle sezone, odnosno 13. svibnja na Poljudu, a Bijeli su tada slavili s uvjerljivih 3:0. Prema rasporedu Osijek i Hajduk trebali su se prvi put u aktualnoj prvenstvenoj sezoni sresti u 3. kolu SuperSport HNL, međutim ta utakmica je zbog europskih obaveza odgođena na zahtjev Osijeka, a novi termin je 8. studenog. 

Glavni sudac utakmice je Fran Jović iz Zagreba, pomagat će mu Anto Marić iz Zagreba i Jerko Crnčić iz Vrbovca, a četvrti sudac je Mateo Erceg iz Benkovca. VAR sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara, a asistent VAR suca Ivan Mihalj iz Velike Gorice. 

Sve informacije o ulaznicama za ovu utakmicu možete pronaći - OVDJE . 

22/10/2023 - 09:05 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr