Mobile menu
Hajduk danas od 18.50 sati igra protiv Rudeša u Kranjčevićevoj!

Hajduk danas od 18.50 sati igra protiv Rudeša u Kranjčevićevoj!

 
20/8/2023 - 08:28 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Rudeš - Hajduk 0:2 (Zagreb, 20/8/2023)"

Hajduk danas s početkom u 18.50 sati u Kranjčevićevoj igra protiv Rudeša u okviru 5. kola SuperSport HNL. Ovaj dvoboj Bijelima stiže nakon četvrtka i ispadanja iz Europe porazom od PAOK-a u Grčkoj. Unatoč brojnim prilikama i vrlo dobroj igri, momčad Ivana Leke u Solunu je izgubila rezultatom 3:0 te se sada u potpunosti okreće prvenstvenim obvezama. 

Ovo je druga od pet prvenstvenih utakmica u kojima će Hajduk s klupe voditi pomoćni trener Adnan Čustović budući da je glavni trener Leko suspendiran. Ovako je pomoćni trener Čustović najavio današnju utakmicu. 

- Trebamo zaboraviti Europu. Nismo postigli pogotke, to je bio glavni razlog ispadanja. Sada smo koncentrirani na Rudeš. To je mlada, dinamična ekipa, zadnji su na tablici, ali igraju jako dobar ofenzivni nogomet i zaslužili su puno više. Očekujemo tešku utakmici, oni su izgubili četiri utakmice i sigurno će nekome uzeti bodove. Moramo biti na svom maksimumu kako bi pobijedili - kazao je pomoćni trener Bijelih. 

Tek jedan pravi taktički trening momčad Hajduka odradila je uoči polaska na put u Zagreb, dok su u petak trenirali samo igrači koji nisu igrali u susretu s PAOK-om. U ovu utakmicu Bijeli ulaze sa stopostotnim učinkom u prvenstvu gdje su do sada pobijedili Dinamo, Rijeku i Slaven Belupo.

Rudeš se ove sezone vratio u elitni razred hrvatskog nogometa, momčad trenera Roberta Prosinečkog odigrala je četiri utakmice i doživjela isto toliko poraza. Poraženi su na gostovanjima u Rijeci, Koprivnici i Varaždinu, dok je na domaćem terenu bolji od njih bio Osijek.

Glavni sudac utakmice je Patrik Kolarić iz Čakovca, pomagat će mu Dino Knez iz Osijeka i Dominik Benković iz Zaprešića, a četvrti sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova. VAR sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara, a asistent VAR suca Ivan Mihalj iz Velike Gorice. 

20/8/2023 - 08:28 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr