Mobile menu
Hajduk danas od 18.30 sati igra protiv Šibenika na Poljudu!

Hajduk danas od 18.30 sati igra protiv Šibenika na Poljudu!

 
6/10/2024 - 08:00 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Hajduk - Šibenik (Split, 6/10/2024)"

Nogometaši Hajduka danas s početkom u 18.30 sati igraju protiv Šibenika utakmicu 9. kola SuperSport HNL. 

- Nema jednostavnih utakmica u ligi. Šibenik se odlično brani, ima dvije-tri jako dobre stvari. Moramo biti oprezni kod tranzicije. Od svoje momčadi tražim maksimalan pristup i volju, a izdvojit ću riječ pristup. Lako je trčati protiv Dinama i Rijeke, ali ja želim da se životom ide na loptu i protiv Šibenika. Utakmica je bitna i zbog izgradnje mentaliteta volje. Idemo u rat, u bitku, moramo izaći na teren i boriti se te osvojiti tri boda - ovako je susret najavio trener Gennaro Gattuso na jučerašnjoj konferenciji za medije. 

U posljednji susret prvog kruga natjecanja, ujedno i zadnju utakmicu uoči reprezentativne pauze, Bijeli ulaze s drugog mjesta prvenstvene tablice. Hajduk ima 18 bodova, jedan manje od prvoplasirane Rijeke koja ima utakmicu više, te dva više od trećeplasiranog Dinama. 

Momčad mister Gattusa prošle je nedjelje igrala upravo s Rijekom, a dvoboj na Rujevici završio je bez pogodaka.

Šibenik kojeg vodi trener Mario Carević trenutno zauzima peto mjesto prvenstvene tablice s osvojenih 11 bodova, a u prethodnom kolu na domaćem terenu odmjerili su snage s Istrom 1961 te je ta utakmica također završila bez pogodaka. 

Posljednji put Hajduk i Šibenik igrali su krajem svibnja 2023. godine na Poljudu, a Bijeli su tada na Poljudu slavili s uvjerljivih 3:0. Samo četiri dana ranije Hajduk i Šibenik igrali su finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa na Rujevici, a Hajduk je osvojio trofej pobijedivši rezultatom 2:0. 

Glavni sudac utakmice je Patrik Kolarić iz Čakovca, pomagat će mu Sanja Rođak Karšić iz Podravskih Sesveta i Ivan Starčević iz Bjelovara, a četvrta sutkinja je Ivana Martinčić iz Koprivnice. VAR sudac je Ivan Bebek iz Rijeke, a asistent VAR suca je Jerko Crnčić iz Vrbovca. 

6/10/2024 - 08:00 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr