Mobile menu
Hajduk danas od 18.30 sati igra protiv Rijeke na Rujevici!

Hajduk danas od 18.30 sati igra protiv Rijeke na Rujevici!

 
7/10/2023 - 07:01 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Rijeka - Hajduk 1:0 (Rijeka, 7/10/2023)"

Nogometaši Hajduka danas s početkom u 18.30 sati igraju protiv Rijeke na Rujevici u okviru 11. kola SuperSport HNL. 

- Rijeka je dobar protivnik, postižu puno golova, pogotovo na domaćem terenu. Ali nismo ni mi za baciti, vjerujemo u sebe, moramo biti pravi, odgovoriti na izazove na pravi način. Mi smo posljednju utakmicu na Rujevici izgubili i tu jedino pamtim, to nam je motiv više. Ovaj put je drugačije, utakmica je za prvo mjesto, nije isto kao kad se igra za prestiž. Bitno nam je da protiv dobrog protivnika, pred punim tribinama, pokažemo da smo pravi - ovako je na konferenciji za medije održanoj u petak utakmicu najavio trener Bijelih Ivan Leko

Hajduk u današnji dvoboj ulazi s prvog mjesta na tablici te velike pobjede u derbiju protiv Dinama na Poljudu. Slavila je momčad trenera  Leke i drugom srazu sa zagrebačkom ekipom u aktualnom prvenstvu, ovaj put pred ispunjenim Poljudom, a pobjedu Hajduku donio je Emir Sahiti prekrasnim pogotkom u 59. minuti susreta.

S tri boda osvojena u derbiju Hajduk se vratio na prvo mjesto koje je na dan vremena preuzela upravo Rijeka 2:1 pobjedom protiv Rudeša u Kranjčevićevoj. Bijeli trenutno drže vrh tablice s 21 bodom iz devet odigranih utakmica. Drugoplasirana Rijeka je u isto toliko odigranih susreta osvojila 19 bodova. Momčad trenera Željka Sopića nalazi se u nizu od tri uzastopne prvenstvene pobjede. 

U prvoj utakmici ove sezone Hajduk je na Poljudu svladao Rijeku rezultatom 1:0, bilo je to u 2. kolu SuperSport HNL, a pogodak za pobjedu postigao je Rokas Pukštas

Glavni sudac utakmice je Patrik Kolarić iz Čakovca, pomagat će mu Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Goran Pataki iz Đakova, a četvrti sudac je Ante Čulina iz Zagreba. VAR sudac je Ante Čuljak iz Zagreba, a asistent VAR suca Kruno Šarić iz Županje. 

7/10/2023 - 07:01 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr