Mobile menu
Hajduk danas od 18.10 sati igra protiv Rudeša na Poljudu!

Hajduk danas od 18.10 sati igra protiv Rudeša na Poljudu!

 
4/11/2023 - 07:50 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Hajduk - Rudeš 1:0 (Split, 4/11/2023)"

Hajduk danas s početkom od 18.10 sati igra protiv Rudeša na Poljudu utakmicu 14. kola SuperSport HNL. 

- Pobjeda je uvijek najvažnija, važno je da pobijedimo, da čuvamo domaći teren kao zjenicu oka i da igramo dobro ako je to moguće. Ja momčad pripremam kao da nam je svaka utakmica finale. Mi smo ove sezone već dobili šamar od ekipe koja nije imala pobjedu. Čovjek uči na greškama - kazao je između ostalog trener Mislav Karoglan u najavi današnjeg susreta na konferenciji za medije održanoj u petak na Poljudu.

Bijeli ovaj susret dočekuju na drugom mjestu prvenstvene tablice s 24 osvojena boda u 12 odigranih utakmica, odnosno tri boda manje od vodeće Rijeke koja je jučer odigrala 1:1 s Lokomotivom u Zagrebu te dva boda više od trećeplasiranog Dinama. 

Bit će ovo ujedno i treća utakmica od kada je prvu momčad preuzeo trener  Karoglan zajedno sa svojim stručnim stožerom. U prve dvije upisao je prvenstvenu pobjedu protiv Slaven Belupa u gostima, a nakon toga i prolazak u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, pobjedom protiv Jadrana LP u Pločama. 

Rudeš se i dalje nalazi na posljednjem mjestu prvenstvene tablice, bez pobjede i s tri osvojena boda u 13 odigranih utakmica. Momčad trenera Tonija Golema nalazi se u pozitivnom nizu u posljednja tri susreta. U prvenstvu su na domaćem terenu odigrali 0:0 sa Slaven Belupom i Varaždinom, a u srijedu su s 3:1 svladali Slaven Belupo u Kupu te se plasirali u četvrtfinale natjecanja. 

Oba trenera zbog tri žuta kartona ne mogu računati na bitne igrače u ovoj utakmici. Treneru Karoglanu iz tog razloga na raspolaganju neće biti Marko Livaja i Filip Krovinović, zbog teške ozljede koljena duže vrijeme će izbivati pouzdani lijevi bek Dario Melnjak te Ferro koji je zbog ozljede odsutan već neko vrijeme.

S druge strane trener Golem zbog tri žuta kartona ne može računati na Miguela Camposa, Aleksu Latkovića i Tomislava Srbljinovića

Glavni sudac utakmice je Dario Bel iz Osijeka, pomagat će mu Marjan Tomas iz Vladislavaca i Deni Grofelnik iz Valpova, a četvrti sudac je Domagoj Kurtović iz Osijeka. VAR sudac je Ivan Matić iz Osijeka, a asistent VAR suca Kristijan Novosel iz Valpova. 

4/11/2023 - 07:50 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr