Mobile menu
Hajduk danas od 17.30 sati igra proitv Osijeka na Opus Areni!

Hajduk danas od 17.30 sati igra proitv Osijeka na Opus Areni!

 
3/2/2024 - 07:20 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Osijek - Hajduk 1:1 (Osijek, 3/2/2024)"

Hajduk danas s početkom u 17.30 sati igra protiv Osijeka na Opus Areni u okviru 21. kola SuperSport HNL. 

- Uvijek je imperativ pobjeda kad si trener Hajduka. Tako se uvijek postavljamo, ali ništa nije sudbonosno. Svima mora biti jasno da prolazimo kroz jedno teže razdoblje, ali Hajduk je tu. Hajduk će biti samo jači, vraćaju nam se igrači. Imamo veliku širinu, ali postoje nositelji, oni koji su super stabilni. Vjerujem ekipi, ne vidim nijednog razloga da ne ispunimo ciljeve - kazao je trener Mislav Karoglan na konferenciji za medije uoči današnjeg dvoboja. 

Bijeli u ovu utakmicu ulaze s drugog mjesta na prvenstvenoj tablici nakon što su prvu poziciju izgubili u nedjelju, porazom od Rijeke na Poljudu, u prvoj utakmici nastavka sezone. Bijeli su u tom susretu poveli s 1:0 u prvom poluvremenu pogotkom Livaje, a Rijeka je u nastavku došla do preokreta golovima Obregona i Selahija. Momčad s Rujevice je tom pobjedom preuzela vrh tablice s istim brojem bodova kao i Hajduk, ali boljom gol razlikom. 

Osijek je nastavak sezone otvorio 2:0 pobjedom protiv Rudeša na domaćem terenu te trenutno zauzimaju četvrtu poziciju na tablici s osvojenih 30 bodova u 20 odigranih utakmica. 

Hajdukov trener Mislav Karoglan u ovom susretu neće moći računati na niz bitnih igrača. Zbog tri žuta kartona u kadru neće biti Emira Sahitija i Nike Sigura, susret zbog ozljeda propuštaju Marko Livaja, Dario Melnjak, Ivan Perišić i Ferro, a Ismael Diallo je u kadru Obale Bjelokosti koja nastupa na Afričkom kupu nacija. U odnosu na prošlu utakmicu Hajduk je jači za Josipa Brekala koji se u ponedjeljak priključio Bijelima na Poljudu gdje je došao na posudbu do kraja aktualne sezone. 

U prva dva međusobna dvoboja u aktualnoj sezoni slavile se gostujuće momčadi. Najprije je Osijek s 2:0 pobijedio na Poljudu u listopadu prošle godine, a zatim je Hajduk uzvratio na Opus Areni početkom studenog u zaostaloj utakmici 3. kola SuperSport HNL. Momčad trenera Karoglana tada je pobijedila s 1:0. 

Glavni sudac utakmice je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline, pomagat će mu Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Ivan Mihalj iz Velike Gorice, a četvrti sudac je Toni Dadić iz Zagreba. VAR sudac je Fran Jović, a asistent VAR suca Ivan Vučković - obojica iz Zagreba. 

3/2/2024 - 07:20 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr