Mobile menu
Hajduk danas od 17.10 sati igra protiv Lokomotive na Poljudu!

Hajduk danas od 17.10 sati igra protiv Lokomotive na Poljudu!

 
16/3/2024 - 07:01 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Hajduk - Lokomotiva 1:2 (Split, 16/3/2024)"

Nogometaši Hajduka danas s početkom u 17.10 sati igraju protiv Lokomotive na Poljudu utakmicu 27. kola SuperSport HNL. 

- Lokomotiva je momčad koja zaslužuje respekt, plasirali su se u polufinale Kupa i bore se za Europu, to dovoljno govori. Drugačija utakmica od ostalih, imaju dobar spoj mladosti i iskustva. Neke stvari rade ponajbolje u ligi. Protiv ovakvih momčadi poput Lokomotive moraš biti dobar u malim stvarima. Fokusiramo se na Lokomotivu kao najvažniju utakmicu - istaknuo je trener Mislav Karoglan na konferenciji za medije uoči današnjeg dvoboja. 

Bijeli ovaj susret dočekuju na drugom mjestu prvenstvene tablice s osvojenih 55 bodova, odnosno bodom manje od prvoplasirane Rijeke i četiri boda više od trećeplasiranog Dinama koji ima utakmicu manje. 

Momčad trenera Karoglana u posljednjem je kolu upisala uvjerljivu pobjedu na gostovanju u Velikoj Gorici. Hajduk je protiv Gorice slavio s 3:0, a pogotke su postigli Marko Livaja, Yassine Benrahou i Rokas Pukštas

Lokomotiva trenutno zauzima petu poziciju na prvenstvenoj tablici s osvojenih 36 bodova, a u posljednju utakmicu odigrali su u subotu na domaćem terenu u Kranjčevićevoj gdje su također s uvjerljivih 3:0 svladali Rudeš. Trener Silvijo Čabraja u odnosu na taj susret neće moći računati na Vladana Bubanju koji je dobio treći žuti karton. 

Hajduk i Lokomotiva dva puta su odmjerili snage u aktualnom prvenstvu. U prvoj utakmici odigranoj u rujnu Bijeli su na Poljudu slavili s 1:0 pogotkom Emira Sahitija, a u drugom susretu odigranom u Kranjčevićevoj u prosincu rezultat je bio 1:1. 

Glavni sudac utakmice je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline, pomagat će mu Marjan Tomas iz Vladislavaca i Jerko Crnčić iz Vrbovca, a četvrti sudac je Antonio Melnjak iz Rijeke. VAR sudac je Patrik Kolarić iz Čakovca, a asistent VAR suca Ivan Starčević iz Bjelovara. 

16/3/2024 - 07:01 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr