Mobile menu
Hajduk danas od 17:10 sati igra protiv Istre 1961 na Aldo Drosini!

Hajduk danas od 17:10 sati igra protiv Istre 1961 na Aldo Drosini!

 
29/1/2023 - 07:11 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Istra 1961 - Hajduk 3:0 (Pula, 29/1/2023)"

Nogometaši Hajduka danas s početkom od 17:10 sati igraju protiv Istre 1961 na Aldo Drosini u Puli utakmicu 19. kola SuperSport HNL. 

- Pogledamo li brojeve, Istra je ekipa koja je u zadnjih 12 kola treća ili četvrta po osvojenim bodovima. Dosta tih utakmica završili su bez primljenog pogotka, a prema očekivanim golovima trebali bi imati još više bodova. Sviđa mi se kako igraju, dobri su s loptom i bez nje. Mi ćemo također morati biti dobri ako ih želimo pobijediti - ovako je trener Bijelih Ivan Leko najavio današnji ogled na konferenciji za medije održanoj u petak kada su hajdukovci nakon jutarnjeg treninga krenuli prema Medulinu gdje su dočekali današnju utakmicu. 

U Medulinu su igrači Hajduka odradili i posljednji trening prije današnjeg dvoboja, drugog u nastavku prvenstva. U prvoj utakmici Bijeli su na Poljudu svladali Šibenik s 2:1 prošlog tjedna te trenutno drže drugo mjesto prvenstvene tablice s 38 bodova, sedam manje od prvoplasiranog Dinama. 

Istra zauzima šestu poziciju na prvenstvenoj tablici, a u prvoj utakmici nastavka sezone momčad trener Gonzala Garcije odigrala je 0:0 sa Slaven Belupom na domaćem terenu. 

Trener Leko u odnosu na utakmicu sa Šibenikom sigurno ne može računati na Chidozieja Awaziema koji je dobio treći žuti karton, a u konkurenciju se vraća Emir Sahiti koji je pauzirao zbog isključenja u zadnjoj utakmici prvog dijela sezone. 

Hajduk i Istra 1961 odigrali su dvije utakmice u aktualnoj sezoni. U prvoj su Bijeli slavili s 2:0 na Aldo Drosini, a druga na Poljudu završila je rezultatom 2:2. 

Glavni sudac utakmice je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline, pomagat će mu Ivan Mihalj iz Velike Gorice i Ivan Starčević iz Bjelovara, a četvrti sudac je Ivan Matić iz Osijeka. VAR sudac je Dario Bel iz Osijeka, a asistent VAR suca je Bojan Zobenica iz Velike Gorice. 

29/1/2023 - 07:11 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr