Mobile menu
Hajduk danas od 16.30 sati igra protiv Rijeke na Poljudu!

Hajduk danas od 16.30 sati igra protiv Rijeke na Poljudu!

 
14/9/2022 - 06:01 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Hajduk - Rijeka 2:0 (Split, 14/9/2022)"

Nogometaši Hajduka danas od 16.30 sati na Poljudu igraju protiv Rijeke u zaostaloj utakmici 2. kola SuperSport HNL. 

Bijeli u ovaj susret ulaze s novim trenerom, Mislavom Karoglanom, koji na klupi nasljeđuje Valdasa Dambrauskasa u čijem je stručnom stožeru do sada obavljao funkciju pomoćnog trenera. U utorak je trener Karoglan prvi put samostalno vodio trening prve momčadi, a osim toga najavio je Jadranski derbi.

- Nekih promjena će biti, nešto i zbog prisile. Neki igrači nisu spremni. Svaki trener nosi svoju ideju, ali ne možeš igrače izbombardirati informacijama. Kolega Valdas je radio jako dobro. Važno je da momčad psihološki podignemo. Ja sam optimist. Nemam puno vremena za pripremu utakmice, ali fokusiran sam i znam što nam je raditi - poručio je trener Bijelih.

Bit će to dvoboj trenutno četvrtoplasirane i posljednje momčadi na prvenstvenoj tablici. Hajduk ima 13 bodova na prvenstvenoj ljestvici, dok je Rijeka osvojila pet bodova u osam utakmica s jednom pobjedom, dva remija i pet poraza. Riječani imaju i novog trenera, talijanskog stručnjaka Sersea Cosmija

Hajduk je odigrao sedam utakmica te ima učinak od četiri pobjede, dva poraza i jedan neriješen ishod. U posljednjem prvenstvenom kolu Bijeli su remizirali u Šibeniku, dok su Riječani poraženi kod kuće od Osijeka. 

Posljednji put Hajduk i Rijeka su odmjerili su snage u prošloj sezoni, u finalu Kupa na Poljudu u kojem su hajdukovci slavili rezultatom 3:1 i podigli trofej Rabuzinovog sunca.

Glavni sudac utakmice u nedjelju je Dario Bel iz Osijeka, pomagat će mu Goran Pataki iz Đakova i Kruno Šarić iz Županje, a četvrti sudac je Dario Kulušić iz Šibenika. VAR sudac je Ante Čuljak iz Zagreba, a asistent VAR suca je Bojan Zobenica iz Velike Gorice. 

14/9/2022 - 06:01 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr