Mobile menu
Hajdučice minimalno poražene na startu prvenstva

Hajdučice minimalno poražene na startu prvenstva

 
11/9/2022 - 16:37 sati
ŽNK Hajduk - Utakmice
Foto: Hajduk.hr

ŽNK Dinamo – ŽNK Hajduk 2:1 (1:0)
1. kolo HNLŽ
Igralište: Oboj
Sutkinja: Sabina Bolić (Zagreb)
Strijelkinje: 1:0 Jedvaj (43), 1:1 Grebenar (81), 2:1 Žagar (88)
Hajduk: Jonjić, Dugandžić (od 85. Deranja), Turkalj, Prskalo, Bakalar, Čanjevac, Grebenar, Bulum (od 57. Rusković), Bagarić, Petković (od 83. A. Sušak), Kukavica.

Nogometašice Hajduka minimalno su poražene u svojoj prvoj utakmici u prvoligaškom natjecanju. U derbiju protiv Dinama, igračice trenerice Tamare Benković pokazale su se u odličnom izdanju te su poprilično namučile favoriziranog domaćina.

Domaće igračice do vodstva su došle krajem prvog dijela. Iz slobodnog udarca s lijeve strane visoku loptu pred gol nabacila je Helena Spajić, Hajdukova vratarka Karla Jonjić izboksala je loptu koja je pala točno na nogu Karle Jedvaj i potom završila u mreži.

Na sličan način pao je i izjednačujući pogodak Bijelih. U općoj ofenzivi Hajduka, svijeću pred gol domaćih u 81. minuti ubacila je Lana Kukavica, lopta je prevarila domaću vratarku i u visokom luku odsjela na gredi, a iz neposredne blizine u gol je ubacila Andrea Grebenar. Bio je to povijesni prvi gol Hajduka u prvoligaškom natjecanju i signal za veliko slavlje na klupi. Bijele su tako okrunile puno bolju igru u drugom poluvremenu, u kojem domaće do samog kraja nisu ozbiljnije ugrozile vratarku Bijelih.

Trenutak odluke dogodio se minutu prije kraja susreta. Dugi napad Dinama završio je dijagonalom na lijevu stranu, odakle je oštra lopta vraćena na peterac, a Marija Žagar podmetnula je nogu i loptu gurnula u gol.

Vremena za preokret više nije bilo, iako su u prvoj prvoligaškoj utakmici u povijesti kluba minimalno poražene, igračice Bijelih zaslužuju komplimente za odličan pristup, veliku borbenost i dojam koji su ostavile u ovom derbiju. 

U drugom kolu za sedam dana na Poljud stiže Rijeka.

11/9/2022 - 16:37 sati
ŽNK Hajduk - Utakmice
Foto: Hajduk.hr