Mobile menu

ŽNK Osijek

ŽNK Osijek

3:3

ŽNK Hajduk

ŽNK Hajduk

Natjecanje: 6. kolo
Datum: 9/6/2024
Hajdučicama bod u Osijeku na oproštaju od sezone

Hajdučicama bod u Osijeku na oproštaju od sezone

 
9/6/2024 - 19:25 sati
ŽNK Hajduk - Utakmice
Foto: Robert Matić / hajduk.hr

ŽNK Osijek - ŽNK Hajduk 3:3   (2:1)
SuperSport 1. HNLŽ - Liga za prvaka
Stadion: Gradski vrt
Sutkinja: Sabina Bolić
Strijelkinje: 
1:0 Joščak (2), 1:1 Čanjevac (10), 2:1 Damjanović (29), 2:2 Grebenar (60), 2:3 Grebenar (68), 3:3 Joščak (75)
Hajduk: Fiket, Turkalj (od 4. Dulčić), Pedić, Bukač, Vlajčević (od 84. Prskalo), Kukavica (od 76. Petković), Bakalar, Sušak (od 46. Perković), Bagarić, Čanjevac, Grebenar.
Prije početka utakmice dres s brojem četiri uručen je Mariji Turkalj koja se danas oprostila od profesionalnog igranja nogometa, a karijeru će nastaviti kao trenerica. U igri je provela četiri minute, a zamijenila ju je Antonia Dulčić

Sama utakmica bila je vrlo zanimljiva, a u prvih 10 minuta vidjeli smo dva zgoditka. U 2. minuti povele su domaće preko Maje Joščak, dok je u 10. minuti sjajnim lobom izjednačila Janja Čanjevac. Nakon pola sata igre domaće su povele s 2:1. Ubačaj iz prekida nije uspjela otkloniti obrana Hajduka, što je iskoristila Marija Damjanović i poentirala glavom iz blizine. Šansu utakmice Bijele su imale u 32. minuti kada je na ubačaj Antonije Dulčić vratnicu pogodila Andrea Grebenar. Odigrale su Hajdučice vrlo dobro prvo poluvrijeme, imale nekoliko prigoda, ali nedostajalo je preciznosti. U 45. minuti susreta sjajnu priliku imala je Branka Bagarić na ubačaj Čanjevac, ali je lopta udarena volejom iskosa otišla tik uz vratnicu.
Prva opasnost u nastavku je odmah rezultirala pogotkom. Nakon sat vremena igre bijele su izjednačile preko Grebenar, nakon sjajne dubinske lopte Bagarić. Bijele su igrale odlično, a potvrda toga je i vodstvo koje je stiglo u 68. minuti. Grebenar je nakon izvrsnog proigravanja Ane Bakalar izbila sama ispred vratarke domaćih i sjajno ju matirala za prvo vodstvo Hajdučica. Osječanke su se vratile pogotkom Joščak u 75. minuti, nakon mlake reakcije vezne linije Bijelih.
Igračice trenerice Tamare Benković su za kraj sezone odigrale hrabar, odličan susret i uzele bod protiv favoriziranih prvakinja iz Osijeka i sada je pred njima zasluženi odmor uoči početka priprema za novu sezonu.

9/6/2024 - 19:25 sati
ŽNK Hajduk - Utakmice
Foto: Robert Matić / hajduk.hr