Mobile menu

ŽNK Gorica

ŽNK Gorica

0:2

ŽNK Hajduk

ŽNK Hajduk

Mjesto: Velika Gorica
Datum: 15/9/2023
Grebenar nastavlja tresti mreže

Grebenar nastavlja tresti mreže

 
15/9/2023 - 18:45 sati
ŽNK Hajduk - Utakmice
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr

HNK Gorica - ŽNK Hajduk 0:2  (0:2)
Supersport Prva HNLŽ - 3. kolo
Igralište: Gradski stadion
Sutkinja: Ivana Martinčić (Koprivnica)
Strijelkinja: 0:1 Grebenar (7), 0:2 Grebenar (38)
Hajduk: Jonjić, Turkalj (od 44. Prskalo), Herceg, Pedić, Brnić, Kukavica, Ratković,  Vlastelica (od 85. Kukavica), Bakalar, Vlajčević, Čanjevac,  Grebenar (od 80. Terawaki). 
Nogometašice Hajduka pobijedile su na gostovanju Goricu s 2:0. Utakmicu je odlučila sjajna Andrea Grebenar, koja je na ovom susretu nastavila golgeterski niz započet na Poljudu protiv Međimurja. 
Bila je to 90 – minutna dominacija igračica Tamare Benković. Igrala se osma minuta  kada je Grebenar otela loptu obrani domaćih i s osam metara matirala domaću vratarku Mihaelu Ban. Andrea je u izrazitoj golgeterskoj formi pa je tako u 38. minuti izvrsno reagirala na dubinsku loptu Ivane Vlajčević i tako upisala svoj drugi pogodak na susretu, a šesti prvenstveni.  Do kraja susreta mogle su bijele zabiti još koji pogodak no rezultat se nije mijenjao. Tako su upisana nova tri boda, a pred Hajdučicama je sada reprezentativna pauza nakon koje dočekuju ŽNK Split. 


- Utakmicu smo otvorili agresivno u visokom presingu. Znali smo što želimo, tjerali smo protivnice na greške u svojoj polovini te tako dolazili u brojne prigode. Cure su bile disciplinirane, išle glavom gdje kopačka nije mogla. Zabili smo rani gol pa poluvrijeme zaključili s još jednim. Morali smo mijenjati jer se ozlijedila kapetanica Marija Turkalj, malo smo promijenili koncepciju igre, izdržali pritisak Gorice početkom nastavka te kući idemo sretni s tri boda. Čestitke svima, čeka nas reprezentativna stanka koja će dobro doći da se odmorimo i spremimo za dva derbija protiv Splita i Dinama. – rekla je poslije pobjede trenerica Tamara Benković

- Čestitke ekipi, kontrola utakmice od početka do kraja. Gorici nismo dopustili ni jednu stopostotnu prigodu, držali smo posjed i na kraju kući nosimo nova tri boda. Moji pogoci zasluga su mojih suigračica i ovim putem im se zahvaljujem jer bez njih ovo ne bi bilo moguće. Pauza će nam dobro doći da se pripremimo za derbi sa Splitom koji će biti težak i pun emocija kao uostalom svaki derbi u nogometu. Nadamo se pozitivnom rezultatu u toj utakmici – riječi su Andree Grebenar nakon pobjede. 

15/9/2023 - 18:45 sati
ŽNK Hajduk - Utakmice
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr