Mobile menu
Grbić i Mujan potpisali nove ugovore do ljeta 2018. godine

Grbić i Mujan potpisali nove ugovore do ljeta 2018. godine

 
21/10/2015 - 10:38 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: hajduk.hr
Grbić i Mujan potpisali nove ugovoreGrbić i Mujan potpisali nove ugovore
Grbić i Mujan potpisali nove ugovore

Dvojica mladih prvotimaca Ivo Grbić (19) i Tonći Mujan (20) potpisali su nove ugovore s Hajdukom. 

19-godišnji vratar Grbić i 20-godišnji napadač Mujan produžili su ugovore koji su im dosad važili do 30. lipnja 2016. na još dvije godine, do ljeta 2018. godine.

"Naš strateški cilj je afirmacija mladih igrača iz Omladinske škole. Ivo i Tonći su proizvod naše škole i primjer da se mladi igrači najbolje mogu razvijati i afirmirati kroz Hajduk", kazao je predsjednik Uprave HNK Hajduk Marin Brbić

"Zadovoljan sam zbog produženja ugovora. Sretan sam u Hajduku. Ovo je moj klub u kojem igram od svoje desete godine i naravno da se želim tu afirmirati i opravdati povjerenje koje osjećam da imam od strane čelnika kluba i trenera. Želio bih se zahvaliti svim trenerima u Hajduku s kojima sam radio", kazao je Tonći Mujan.   

Mujan koji je za prvu momčad Hajduka debitirao kod trenera Igora Tudora sa 17 godina i 289 dana protiv Splita 1:2 na Parku mladeži 4. svibnja 2013. godine upisao je dosad 20 nastupa u službenim utakmicama za Hajduk.

Ukupno je upisao pet asistencija, a zabio je jedan gol u kup utakmici u Novoj Gradiški protiv Sloge u pobjedi 7:0.

U ovoj sezoni Mujan je upisao četiri nastupa, jedan gol i dvije asistencije.

"Naravno da želim više, a u Hajduku imam sve uvjete da to i ostvarim. Želim se izboriti za svaku šansu koju mogu dobiti. Imamo odličnu momčad. Tu je puno mladih igrača i konkurencija je stvarno jaka. U sjajnoj smo seriji i želimo da to potraje što duže. Ova momčad fokusirana je na kolektiv, a naravno da svaki igrač želi igrati. Tako i ja. Sad je sve na meni da se izborim za minutažu. Činjenica da mi je Klub ponudio novi ugovor potvrda je toga da vjeruju u mene, a ja ću se Klubu i navijačima odužiti svojim igrama i golovima", poručuje prvotimac Hajduka Tonći Mujan.     

19-godišnji vratar Ivo Grbić ističe da mu je potpis novog ugovora dodatni poticaj za rad. 

"Prezadovoljan sam. Biti prvotimac Hajduka, to je ono o čemu sam sanjao kad sam s devet godina došao prvi put na trening na Poljud. Osjetio sam što znači biti vratar prve momčadi Hajduka, i znam koja je to odgovornost ali i čast. Znam da moram još puno raditi i spreman sam na to", kazao je Ivo Grbić.

Mladi vratar upisao je ukupno pet nastupa za prvu momčad. Debitirao je 18. travnja 2015. na Poljudu kod trenera Gorana Vučevića na utakmici protiv Rijeke (1:2). U ovoj sezoni branio je na kup utakmici u Novoj Gradiški.

"Uloga vratara je takva da moraš biti strpljiv, raditi i čekati svoju šansu. Tu je Lovre Kalinić koji brani u sjajnoj formi, a meni nije teško braniti na utakmicama za Hajduk II jer sve je to vrijedno iskustvo i prilika da se razvijam kao vratar", ističe Grbić.    

21/10/2015 - 10:38 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: hajduk.hr