Mobile menu
Golom Špikića Hajduk II pobijedio vodećeg Šibenika

Golom Špikića Hajduk II pobijedio vodećeg Šibenika

 
8/12/2019 - 16:08 sati
Hajduk II - Utakmice
Foto: Ivica Čavka
Hajduk II - Šibenik 1:0Hajduk II - Šibenik 1:0Hajduk II - Šibenik 1:0Hajduk II - Šibenik 1:0Hajduk II - Šibenik 1:0Hajduk II - Šibenik 1:0Hajduk II - Šibenik 1:0Hajduk II - Šibenik 1:0Hajduk II - Šibenik 1:0
Hajduk II - Šibenik 1:0

HAJDUK II - ŠIBENIK  1:0 (1:0)
2. HNL – 16. kolo
Stadion: Poljud 
Gledatelja: 100 
Sudac: Lukša Klaić (Konavle)
Strijelac: Špikić (31)

Hajduk II: Matijaš, Ševelj, Batarelo, Radić, Ciprić, Dellova, Skorup (od 73. Giljanović), Grubišić, Blagaić (od 85. Tolaj), Špikić (od 77. Bajić), Šego.

Šibenik: Labrović, Pranić,Pandža, Pajić, Antunović, Rak, Prince (od 53. Celić), Vukorepa, Bulat, Španja (od 77. Laća), Ćurić (od 85. Barišić). 

Hajduk II je na oproštaju sa sezonom ostvario minimalnu pobjedu protiv vodećeg Šibenika. Pogodak odluke postigao je u 31. minuti Dario Špikić. Asistencija pripada Vicku Ševelju koji je ubacio s desne strane, a Špikić je bio na pravom mjestu i s osam metara plasirao loptu u mrežu. Prvu prigodu imali su gosti u osmoj minuti, ali Mario Ćurić je iz slobodnog udarca sa 17 metara pogodio živi zid. U nastavku akcije Ivan Antunović je svladao Davora Matijaša, ali je označeno zaleđe. U 37. minuti vidjeli smo lijepu akciju Luke Grubišića koji je zaobišao nekoliko čuvara, ali je potom slabo šutirao s ruba šesnaesterca. 

Gosti su najveću priliku za izjednačenje imali na početku drugog poluvremena. Antunović je poslao preciznu loptu u prostor za Ćurića koji izlazi sam pred Matijaša, ali vratar Hajduka II odlično reagira i spašava svoju mrežu. Šibenčani su u završnici susreta nastojali svim silama doći do izjednačenja, što je otvorilo dosta prostora Bijelima. Veliku priliku za povećanje vodstva imao je Jurica
Bajić u 89. minuti. Odlično ga je poslužio Michele Šego, a Bajić je u situaciji jedan na jedan prebacio gostujućeg vratara, ali i gol. U sudačkoj nadoknadi u prilici se našao i Ivan Giljanović, ali je njegov udarac s ruba šesnaesterca otišao visoko preko gola. U petoj minuti sudačke nadoknade gosti su još jednom zatresli mrežu Matijaša, ali je i u ovoj situaciji označeno zaleđe.


Hajduk II je s ovom pobjedom došao do učinka od 26 bodova i zauzima četvrto mjesto na ljestvici. Trener Mario Despotović bio je zadovoljan nakon pobjede:
- Napravili smo manje promjene u sustavu, Šibenik gaji specifičan stil igre i procjena je bila da ćemo im tako bolje parirati. Čestitam mojim igračima, odigrali su dobru utakmicu, a posebno mi je drago što smo odlučujući gol postigli iz akcije koju intenzivno uvježbavamo. Ovo je bila još jedna prava utakmica za odrastanje naših igrača. Šibenik je bio vrlo čvrst protivnik, igrali su svoju igru, mi smo im dobro parirali, a na kraju je rezultat otišao na našu stranu. Takav je nogomet, nakon tri utakmice u kojima smo igrali dobro, diktirali ritam, imali posjed i stvarali prilike te osvojili samo bod, danas s punim plijenom zadovoljni idemo na pauzu – zaključio je trener Bijelih.  

8/12/2019 - 16:08 sati
Hajduk II - Utakmice
Foto: Ivica Čavka