Mobile menu
Gergő Lovrencsics novi je igrač Hajduka!

Gergő Lovrencsics novi je igrač Hajduka!

 
5/7/2021 - 15:15 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Gergő Lovrencsics novi je igrač Hajduka!Gergő Lovrencsics novi je igrač Hajduka!Gergő Lovrencsics novi je igrač Hajduka!Gergő Lovrencsics novi je igrač Hajduka!Gergő Lovrencsics novi je igrač Hajduka!Gergő Lovrencsics novi je igrač Hajduka!
Gergő Lovrencsics novi je igrač Hajduka!

HNK Hajduk s iznimnim zadovoljstvom može potvrditi da je Klub postigao dogovor s 32-godišnjim mađarskim desnim bekom Gergőm Lovrencsicsem koji je danas u Sloveniji potpisao ugovor s Bijelima do ljeta 2023. godine. Treninzima prve momčadi će se priključiti u nedjelju budući da je nastupao na Europskom prvenstvu za Mađarsku. Lovrencsics stiže kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s aktualnim prvakom Mađarske Ferencvarošem, a u Hajduku će nositi dres s brojem 26.

Rođen je 1. rujna 1988. godine u Szolnoku u Mađarskoj, a nogometnu karijeru započeo je u klubu Budafoki MTE. Na početku karijere igrao je za mađarske klubove Pécsi MFC, Lombard-Pápa TFC, zatim je 2013. godine prešao u poljski Lech Poznań s kojim je osvojio naslov prvaka i Superkup, a zadnje tri godine proveo je u Ferencvarošu gdje je kao kapetan osvojio tri uzastopna naslova prvaka, a u tom periodu osvojio je i kup Mađarske. 

Do sada je odigrao nešto manje od 400 službenih utakmica za različite klubove i reprezentaciju te je pri tom 43 pogotka uz 78 asistenciju. Standardan je član A reprezentacije Mađarske za koju je nastupio ukupno 44 puta te se, ako računamo aktivne igrače, trenutno nalazi na trećem mjestu po broju reprezentativnih nastupa. U sezoni 2019/2020 s Ferencvarošem je igrao skupine Europske lige, a u posljednjoj sezoni nastupao je u skupinama Lige prvaka.

- Gergő je tehnički vrlo potkovan igrač, s vrlo dobrim taktičkim, fizičkim i mentalnim karakteristikama. Radi se o desnom beku s napadačkim sklonostima što se uklapa u stil i model igre kojem mi težimo. Krase ga izraziti natjecateljski duh, pobjednički mentalitet i liderske sposobnosti. U karijeri je osvojio šest trofeja, a posljednje tri godine bio je kapetan Ferencvaroša koji je osvojio tri uzastopna prvenstva. Godinama igra na visokom klupskom nivou te ima bogato iskustvo u europskim natjecanjima, a uz to redovni je član A reprezentacije Mađarske s nastupima na EURU 2016 i EURU 2020 (2021) - ovako je novo pojačanje Bijelih okarakterizirao sportski direktor Mindaugas Nikoličius

- Sretan sam zbog potpisa za Hajduk, znam da se radi o Klubu s najvećom tradicijom u Hrvatskoj, ja tražim i želim uspjeh te je lako bilo donijeti ovu odluku kad sam shvatio da se klupski i moji ciljevi podudaraju. Iza mene je nekoliko jako uspješnih godina, posebno zadnje tri sezone u kojima sam osvojio četiri trofeja. To nije lagan posao, ali je velika emocija, vrijedno iskustvo za mene i to je ono što ću pokušati prenijeti na Hajduk. Upoznao sam se s trenerom, predsjednikom i sportskim direktorom. Trener mi je vrlo jasno prenio svoje zahtjeve u prvom razgovoru, shvatio sam što traži od momčadi i što želi igrati. Znam već dosta toga o Klubu, gradu koji dolazim i navijačima pred kojima ću igrati, jedva čekam prve treninge i utakmice  te se veselim našem zajedničkom putovanju - istaknuo je Lovrencsics nakon potpisa ugovora. 

Gergő, čestitamo i želimo ti puno sreće i uspjeha u bijelom dresu!

5/7/2021 - 15:15 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr