Mobile menu
Gennaro Gattuso novi je trener Hajduka!

Gennaro Gattuso novi je trener Hajduka!

 
12/6/2024 - 19:57 sati
Klub

HNK Hajduk s posebnim zadovoljstvom danas može potvrditi kako će našu prvu momčad u novoj sezoni voditi legendarni Gennaro Gattuso! S Bijelima je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine, a u Split stiže sljedećeg tjedna, na početku priprema prve momčadi, kada ćemo ga i službeno predstaviti na Poljudu.

U igračkoj karijeri osvojio je gotovo sve što se moglo osvojiti. Prvak svijeta s Italijom 2006. godine, osvajač Lige prvaka s Milanom 2003. i 2007. godine, dvostruki osvajač Serie A, UEFA superkupa te talijanskog superkupa, a jednom je osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo.

Zbog svog stila igre, borbenosti, beskompromisnosti i izraženog pobjedničkog mentaliteta postao je ikonska figura svjetskog nogometa.

Gennaro Ivan Gattuso rođen je 9. siječnja 1978. godine u gradu Corigliano Calabro u Italiji, a prve nogometne korake napravio je u Perugiji za koju je ostvario i seniorski debi. Zatim je prešao u škotski Rangers, pa se vratio u Italiju u redove Salernitane, a 1999. godine prelazi u Milan koji obilježava njegovu nogometnu karijeru. Na San Siru je stekao status legende, zadržao se tamo 13 godina i odigrao ukupno 468 utakmica. Nogometnu karijeru zaključio je 2013. godine kao igrač švicarskog Siona te je u tom klubu odmah napravio prijelaz u trenerske vode te preuzeo vođenje prve momčadi.

Tijekom nogometne karijere upijao je znanje od najvećih talijanskih trenerskih genijalaca poput Carla Ancelottija, Marcella Lippija i Massimiliana Allegrija.

Kao trener posljednji angažman imao je vodeći francuskog velikana Olympique Marseille s čije klupe je otišao u veljači ove godine. U Španjolskoj je prethodno vodio Valenciju, a prije toga Fiorentinu, Napoli i Milan gdje je tada kao igrača vodio našeg sportskog direktora Nikolu Kalinića. Na samom početku trenerske karijere nakon epizode u Švicarskoj bio je šef stručnog stožera Palerma, zatim grčke OFI Crete te talijanske Pise.

SuperSport HNL bit će sedma po redu liga u kojoj obnašati funkciju glavnog trenera, a Hajduk njegov deveti klub. Sredine i klubovi u kojima je do sada radio poznate su kao iznimno zahtjevne, međutim do sada je u svojoj nogometnoj i trenerskoj karijeri dokazao kako je iznimno otporan na visoki pritisak i očekivanja kojima je bio izložen. S Napolijem je 2020. godine osvojio kup Italije u finalu protiv Juventusa te na taj način okončao dugogodišnji trofejni post velikana iz Napulja.

Gospodinu Gattusu izražavamo srdačnu dobrodošlicu te mu želimo puno sreće i uspjeha u radu.

Benvenuto Mister Gattuso!

12/6/2024 - 19:57 sati
Klub