Mobile menu
Gabelić: Bit će 2:1 za Hajduk!

Gabelić: Bit će 2:1 za Hajduk!

 
9/3/2011 - 15:55 sati
Ostale vijesti

U subotnji gradski derbi između Hajduka i Splita koji će se od 20:10 sati igrati na Poljudu uvodit ćemo Vas i otkrivajući predviđanja splitskih sportskih novinara. Svakog dana, do subote, na pet će pitanja odgovarati novinari kojima su igre Hajduka i Splita vrlo bliske.

Tomislav Gabelić, 24 sata

1. Koje su prednosti Hajduka?
TG: Ambijent Poljuda i iskustvo igranja ovakvih utakmica. Hajduk često igra utakmice s klubovima poput Splita, dok Split svega nekoliko puta u sezoni igra protiv klubova Hajdukovog ranga.

2. Koje su prednosti Splita?
TG: Split na Poljud dolazi neopterećen rezultatom. Iskusni Ivan Katalinić na Poljudu će zatvoriti sve prilaze svom golu i igrati na kontre, upravo onako kako Hajduku najmanje odgovara. Vrijeme radi za njih, što utakmica više bude odmicala, rasti će i pritisak s tribina na domaću momčad.

3. Koji Hajdukov igrač može biti presudan?
TG: Vrijeme je da prorade napadači. Tomasov je zadnji put zabio Šibeniku, početkom prosinca, Vukušić protiv Osijeka krajem studenog, Anas Sharbini Zagrebu početkom studenoga, njegov brat Ahmad još na početku sezone, u prvom kolu protiv Istre...

4. Koji Splitov igrač može biti najopasniji?
TG: Najopasniji igrač Splita za Hajduk će biti golman Andrija Vuković, koji brani u reprezentativnoj formi. Što se tiče napada, dvojac Bučan i Golubović, potom Obilinović, Vitaić, Serdarušić... ima Split itekako opasnih igrača.

5. Koji rezultat predviđate i zašto?
TG: 2:1 za Hajduk. Hajduku treba pobjeda pred derbi u Maksimiru, no teško će na širokom prostoru sačuvati čistu mrežu protiv hitrih napadača Splita, koji će prijetiti iz kontranapada.

9/3/2011 - 15:55 sati
Ostale vijesti