Mobile menu
Finale na Rujevici: Hajduk danas od 19 sati protiv Šibenika za novi trofej Rabuzinovog sunca!

Finale na Rujevici: Hajduk danas od 19 sati protiv Šibenika za novi trofej Rabuzinovog sunca!

 
24/5/2023 - 07:40 sati
Prva momčad
Sve vijesti vezane za temu "Kup je naš! (Još će sunce sjati!)"

Nogometaši Hajduka danas na Rujevici imaju priliku obraniti trofej pobjednika SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa u utakmici protiv Šibenika koja počinje u 19 sati. 

- Došli smo do za nas ključne utakmice o kojoj pričamo tjednima. Momčad dobro trenira, mirni smo. Dolazimo puni samopouzdanja i vjere u našu kvalitetu. Znamo što je Kup, da je razlika u kvaliteti i formi nebitna. Imamo puno primjera u bližoj i daljoj prošlosti, puno smo pričali o tome. Bit će sigurno odlična atmosfera, to su najljepše utakmice u svim zemljama. Moramo napraviti sve da dobijemo - ovako je finalnu utakmicu najavio trener Bijelih Ivan Leko na konferenciji za medije koja je jučer održana na Rujevici. 

Hajdukovci su jučer stigli u Crikvenicu, svoju tradicionalnu bazu kada igraju u Rijeci, te su u popodnevnim satima na Rujevici odradili posljednji službeni trening uoči utakmice. Trener Leko na put je poveo ukupno 23 igrača koji konkuriraju za današnji dvoboj, a njih ukupno 20 može biti u zapisniku. 

Hajduk je svoj put finala i prilike za obranu trofeja započeo u Cvetkovcu gdje je s 5:1 slavio protiv Tehničara. Zatim su u osmini finala Bijeli s 2:0 svladali Mladost iz Ždralova u Bjelovaru, a nakon toga u ožujku ove godine u četvrtfinalu i Osijek u Gradskom vrtu rezultatom 2:1. Konačnu stepenicu do završnice natjecanja momčad trenera Leke napravila je u travnju svladavši Slaven Belupo u Koprivnici s minimalnih 1:0.

Šibenik je do finala stigao najprije pobijedivši Jadrana iz Poreča u gostima u šesnaestini finala. Zatim su u sljedećoj fazi na domaćem terenu slavili protiv Gorice, a u četvrtfinalu su u gostima svladali BSK. Do same završnice momčad sa Šubićevca stigla je pobjedom protiv Dinama na domaćem terenu. 

Bijeli su u nizu od tri prvenstvene pobjede. U posljednjem susretu svladali su Slaven Belupo u Koprivnici, Osijek na Poljudu te Lokomotivu u Zagrebu. Prethodno su odigrali dvije utakmice bez pogodaka s Dinamom u Splitu te s Goricom u Velikoj Gorici. 

Šibenčani se nalaze u nizu od četiri uzastopna poraza te su kolo prije kraja prvenstva matematički izgubili šanse za zadržavanje prvoligaškog statusa. Poražen je Šibenik u posljednjim susretima od Osijeka, Dinama, Varaždina i Istre, a prije ovog niza momčad Damira Čanadija svladala je Slaven Belupo. 

U tri dosadašnja susreta u aktualnoj sezoni Hajduk je protiv Šibenika upisao dvije pobjede i jedan remi. Tijesno su Bijeli slavili u siječnju ove godine na Poljudu. Bilo je tada 2:1, a pogotke za Hajduk postigli su Anthony Kalik i Marko Livaja. U travnju na Šubićevcu slavila je momčad trenera Leke s 3:2 golovima Livaje, Mlakara i Pukštasa. U rujnu prošle godine došlo je do podjele bodova na Šubićevcu, rezultat je bio 1:1, pogodak za Hajduk postigao je Mlakar, a za Šibenik Ivan Dolček.

Glavni sudac utakmice je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline, pomagat će mu Sanja Rođak-Karšić iz Podravskih Sesveta i Vedran Đurak iz Sv. Ivana Zeline, a četvrti sudac je Patrik Kolarić iz Čakovca. VAR sudac je Fran Jović iz Zagreba, a asistent VAR suca Bojan Zobenica iz Velike Gorice. 

24/5/2023 - 07:40 sati
Prva momčad