Mobile menu
Finale Lige prvaka mladih: AZ Alkmaar - Hajduk

Finale Lige prvaka mladih: AZ Alkmaar - Hajduk

 
22/4/2023 - 16:05 sati
Akademija

Mladi hajdukovci vođeni trenerom Marijanom Budimirom i njegovim stručnim stožerom pobjedom protiv Milana i plasmanom u finale Lige prvaka mladih napravili su jedan od najvećih povijesnih uspjeha hrvatskog klupskog nogometa. Pobjede protiv Šahtara, Borrusije, Manchester Cityja, a na koncu i Milana prepričavat će se još godina, s najvećom mogućom zahvalom i zaslugom svih igrača, ali i svih onih koji su cijelo vrijeme bili uz njih uz neizostavnog šefa Akademije HNK Hajduk ''Luka Kaliterna'' Bore Primorca koji svaku pobjedu svih uzrasta Kluba doživi na sebi svojstven, emotivan način. 

Sve to posljedica je ovoga svega zbog čega cijeli Split, Dalmacija, Hrvatska, ali i mnogobrojni navijači Hajduka diljem Europe i svijeta noćas od uzbuđenja i sreće nisu mogli spavati. Fantastičan uspjeh koji su ovi momci zaslužili najviše svojim radom, zajedništvom i energijom, ali prije svega poštovanjem prema sebi i pozitivnom drskošću u ključnim trenucima. Sve to dovelo ih je korak do sna, do vrata raja.

Na putu do europskog Mont Blanca stoji nizozemski AZ Alkmaar, s tradicionalno jakom nogometnom Akademijom. Nizozemci su na putu do finala na impresivan način rušili Eintracht, Real i Barcelona, a na koncu i Sporting Lisabon nakon dramatičnog raspucavanja jedanaesteraca. AZ je kao i Hajduk do finala stigao iz Puta nacionalnih prvaka. 

U prvom kolu je AZ Alkmaar s ukupnih 6:1 izbacio irski Shamrock Roverse. Zatim je na penale prošao i Crvenu zvezdu. U iduća tri susreta svladali su zvučne protivnike deklasirali s ukupnom gol-razlikom 12:0. Prvo su kod kuće s 5:0 u Play-offu pobijedili njemački Eintracht, a zatim su se na sličan način obračunali sa španjolskim gigantima, u osmini finala s Barcelonom (3:0) te u četvrtfinalu Real Madridom (4:0). Do finala su došli u utakmici odigranom prije Hajdukove u kojem su nakon što je u 90 minuta igre bilo 2:2, na penale došli u borbu za europski trofej. Trofej u kojem im na putu stoje ''hajdučka dica'', plod Akademije koja zasluženo bere plodove sjajnog i predanog rada. Vjerujemo da će kruna doći i u ponedjeljak. Na radost cjelokupnog hajdučkog puka koji željno iščekuje konačan let. Let do snova svih nas.

22/4/2023 - 16:05 sati
Akademija