Mobile menu
Filipović: Čast mi je nositi bijeli dres, vjerujem u još jednu pobjedu

Filipović: Čast mi je nositi bijeli dres, vjerujem u još jednu pobjedu

 
28/8/2020 - 10:01 sati
Hajduk II
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

Nakon pobjede nad Dinamom II, a zbog zamjene domaćinstva, igrači trenera Marija Despotovića i ovog vikenda igrat će na Poljudu. Protivnik Bijelih u 3. kolu 2. HNL je momčad BSK iz Bijelog Brda, koja je u nedjelju osvojila tri boda u Zmijavcima. 

U derbiju protiv Dinama za drugu momčad Bijelih debitirao je Zvonimir Filipović, igrač koji je u redove Hajduka II došao iz Petrinje, a rođen je 10. travnja 1997. Filipović jedva čeka novi ogled u nedjelju i vjeruje u ponavljanje uspjeha.

Nadam se da ćemo na Poljudu nastaviti s pozitivnim nizom prije reprezentativne stanke. Cijeli tjedan smo trenirali jako žustro i žestoko pa vjerujem da će se to vidjeti i na utakmici. Sve protivnike respektiramo, ali mi smo Hajduk i moramo se postaviti kao favorit. U BSK-u su mi prijatelji Luka Muženjak, Marko Dabro i Matija Mišić s kojima sam igrao u Cibaliji u prvoj ligi. Znamo da su kvalitetna i iskusna momčad, sigurno neće biti lagana utakmica, ali dat ćemo sve od sebe da tri boda ostanu na Poljudu.

Utakmica protiv Dinama II ostat će ti u lijepom sjećanju?

- Da, u svakom slučaju debi za poželjeti. Bila je to vrlo zahtjevna utakmica, ali ostvarili smo zacrtani cilj i osvojili tri boda. Mislim da smo prikazali dobru igru, a vjerujem da ćemo se iz kola u kolo još dizati. Ja sam tu kratko, ima još nekoliko novih igrača i usvajamo trenerove zamisli i ideje, tako da mislim da možemo biti samo bolji.

Koja je tvoja primarna pozicija i kako se snalaziš u novom okruženju?

- Došao sam iz Petrinje iz treće lige u Hajduk i velika mi je čast i ponos što sam dobio poziv i priliku za nastup u tako velikom klubu. Što se tiče moje pozicije, igrao sam veznog u juniorima, seniorima, kao i u 1. HNL. U Petrinji sam spletom okolnosti igrao na krilu, ali prilagodljiv sam na sve pozicije i nastojim ispuniti sve što trener od mene očekuje. Lijepo mi je u novoj sredini, a što se tiče Hajduka i Splita, tu ne treba trošiti mnogo riječi jer svi znaju veličinu kluba i grada - zaključio je Filipović.

Utakmicu će suditi Martin Turčin iz Tuhelja, s pomoćnicima Filipom Sinkovićem iz Lepajca i Sinišom Fajfarićem iz Varaždina. 

Utakmica Hajduk II – BSK igra se bez gledatelja u nedjelju u 17 sati, prijenos uživo možete pratiti putem  LIVESTREAMA na našem YouTube  kanalu.  

28/8/2020 - 10:01 sati
Hajduk II
Foto: Robert Matić/hajduk.hr